Index / Hírek / A megyében jelenleg nincs elzárt település

A megyében jelenleg nincs elzárt település

Összesen 360 katasztrófavédelmi, tűzoltó, rendőrségi, polgárőr és közútkezelő szakember lát el szolgálatot jelenleg is a megyében a rendkívüli időjárással kapcsolatban felmerült helyzetek kezelésére.
A rendkívüli időjárás a megye területének több pontján okozott fennakadást az elmúlt két napban. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 29 hivatásos beavatkozó egysége, 29 gépjárművel, 98 beavatkozó személlyel folyamatos, feszített munkatempóban végzi a műszaki mentéseket. Ez idáig 165 esetben vonultak a rendkívüli időjárás miatt a megye különböző pontjaira. A katasztrófavédelem közel 200 esetben nyújtott logisztikai, műszaki segítséget mentésekhez, áramellátáshoz, bajba jutottak elhelyezéséhez.
A megyében jelenleg nincs elzárt település.
Az áramellátás a szélsőséges időjárási viszonyok okozta károk miatt 24 településen szünetel:
Bekecs egy része, Megyaszó egy része, Györgytarló, Tiszakarád, Nagyhomok, Tiszacsermely, Cigánd, Nagyrozvágy, Kisrozvágy, Pácin, Karcsa, Bodroghalom, Semjén, Lácacséke, Dámóc, Zemplénagárd, Révleányfalva, Ricse, Újcsanálos, Újharangod, Sóstófalva, Karos, Alsóberecki, Felsőberecki.
A települések érintett fogyasztói száma közel 8200 háztartás, mintegy 25.000 lakos. Az ÉMÁSZ átcsoportosított szerelői állománya, alvállalkozói a hibaelhárítást folyamatosan végzik, a hálózaton bekövetkezett károk mértéke miatt ez hosszabb időt vesz igénybe.
Az ivóvíz háztartásokba való eljuttatásához is elektromos áramra van szükség, ezért azokon a településeken, ahol nincs áramszolgáltatás, átmeneti gondot jelenthet a vízszolgáltatás is. Ezeket mindenhol sikerült visszaszorítani,de felhívjuk a lakosság figyelmét a korlátozott vízfogyasztásra!
A megyében kilenc melegedőhely lett kialakítva, ahol 228 személy került ideiglenes elhelyezésre. Ellátásuk folyamatosan megoldott volt. Jelenleg a melegedőhelyeket senki nem veszi igénybe.
Összesen 360 katasztrófavédelmi, tűzoltó, rendőrségi, polgárőr és közútkezelő szakember lát el szolgálatot jelenleg is a megyében a rendkívüli időjárással kapcsolatban felmerült helyzetek kezelésére. A szakemberek összehangolt munkával 168 forgalmi akadályt megszüntettek, több mint 100 elzárt útszakaszt felszámoltak, illetve közel 400 elakadt személyt menekítettek meg a kihűléstől, illetve a hó fogságából. Az úton rekedtek folyamatos ellátását biztosították a helyszínen lévő katasztrófavédelmi szakemberek, a rendőrök és a polgárőrök. A rendkívüli időjárás következtében bekövetkezett közlekedési balesetekben 2 könnyebb sérült menekítéséről gondoskodtak a helyszínre érkező katasztrófavédelmi egységek.

A 3-as, valamint a 37-es számú főútvonalakon a teherautók, személyautók és tömegközlekedés megindult.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy nagy körültekintéssel, felkészülten induljanak útnak, fokozottan kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat! A megye útjai jegesek, síkosak, hókásásak, vizesek. A látási viszonyoknak megfelelően vezessenek az útnak indulók! A krónikus betegek, várandósok szükség esetén azonnal kérjenek segítséget mobil telefon igénybevételével a mentőszolgálattól, az úton rekedtek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől a 105-ös, 107-es vagy 112-es segélyhívó számon.
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ajánljuk

Elkészültek a szavazólapok mintái: ülésezett a Sátoraljaújhelyi Helyi Választási Bizottság

A polgármesterjelöltek, az egyéni képviselőjelöltek valamint a nemzetiségi képviselőjelöltek adatait tartalmazó szavazólap mintáit ellenőrizték a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük