Index / Hírek / Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel

Szinte minden vonat menetrend szerint elindult szombat reggel

Éjszaka, a ma hajnali vasúti közlekedés megkezdése előtt a vasúttársaság közel ötszáz hómunkása a hideg, szeles idő közepette is nagy erőkkel dolgozott azon, hogy a szombat reggeli vasúti közlekedés kiszámítható és biztonságos legyen a téli időjárás által érintett térségekben, ennek – valamint az időjárási helyzet csillapodásának – köszönhetően az országban nincsenek jelentősebb késések és fennakadások jelenleg.
Éjszakára a nagyobb vidéki állomásokat éjszakára nem zárta be a MÁV, hogy a fagyok miatt betérőknek melegedőhelyet biztosíthasson. A Keleti pályaudvarra három hálókocsit állított be a MÁV-START, hogy az éjszaka utolsó csatlakozásait mulasztó utasok szállást és alvóhelyet kapjanak. Közel 120-an fértek el a fűtött kocsikban. Ezen a főpályaudvaron forró teát is osztott a vasúttársaság éjszaka.
A peronok és az utasforgalmi területek csúszásmentesítésére több ezer kilogramm mentesítő anyag áll rendelkezésre. Ahol kell, ott a váltókat napközben is folyamatosan tisztítják a MÁV készenléti szolgálatban lévő munkatársai, és a váltófűtő berendezéseket is üzemeltetik. Ennek ellenére a hóborította területeken és hóátfúvások körzetében váltóállítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, aminek következtében egyes személyszállító vonatoknál a menetidő meghosszabbodhat. Hótorlaszra a jelenlegi időjárási viszonyok között a Komárom-Győr szakaszon sem kell számítani, de több állomáson nagyteljesítményű, hótolóval felszerelt mozdonyok még készenlétben állnak szükség esetére. Mindezek ellenére a hóborította területeken és hóátfúvások körzetében váltóállítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, aminek következtében egyes személyszállító vonatoknál a menetidő meghosszabbodhat.
A reggeli időszakban Nyíregyháza és Záhony között néhány vonat átlagosan 20-30 perces késéssel közlekedik, illetve a Budapest-Győr-Hegyeshalomvonal Nagyszentjános-Ács közötti szakaszán okozhat az időjárási körülmény esetenként 10-20 perccel hosszabb menetidőt. Ezen a vonalon hajnalban három járatot törölt a vasúttársaság, mert a hajnali órákban csak mozdony vontatással lehetett közlekedni Komárom-Győr között. A Kaposvár-Siófokvonalon a hótorlaszok miatt nem közlekednek a vonatok a pálya felszabadításáig.
A MÁV Zrt. javasolja az utazni kívánóknak, hogy a biztos eljutás érdekében hosszabb távolságokra a biztonságos megérkezést kínáló vasutat válasszák, de előzetesen tájékozódjanak a közlekedési
körülményekről. Utasaink számára a MÁV és a MÁV-START szolgáltatási területén a vonatok helyzete, tartózkodása, esetleges késése, állomásokra való beérkezése nyomon követhető a www.vonatinfo.mav-start.hu weboldalon, valamint a 06 40 49 49 49-es telefonszámon kapnak tájékoztatást.

Felhívjuk az utasaink figyelmét, hogy a havas, szeles időjárás következtében a peronok, valamint a vasúti járművek lépcsői síkosak lehetnek, ezért a fel- és leszállásnál fokozottan ügyeljenek.
Az időjárás okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.
Budapest, 2013. március 16.
MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM

Ajánljuk

Önkormányzati bérlemények szerződéseiről születtek döntések Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának Képviselő-testülete április 24-én testületi ülésre készül. Ezt megelőzően az önkormányzat szakbizottságai is …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük