Index / Hírek / Az áramszolgáltatásban és a vízellátásban is segítenek a katonák

Az áramszolgáltatásban és a vízellátásban is segítenek a katonák

Több település vízellátásában segítenek azok az aggregátorok, amelyekkel még pénteken indultak útnak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái – tájékoztatta a honvedelem.hu-t Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, az alakulat kommunikációs tisztje. Miután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigánd és Bodroghalom községben ellátták feladatukat, a berendezéseket szállító járművek tovább indultak a szomszédos településekre, hogy segítsék a rendkívüli időjárási körülmények miatt áramszolgáltatás nélkül maradt lakosságot.
Az egyik aggregátor az esti órákig a Cigándtól 2 kilométerre található Szenna-tanyán működik, és az ott lévő két mobilszivattyú üzemeltetésében segédkezik, a másik pedig a tiszakarádi iskola és óvoda áramellátását biztosítja. A katonák az ÉMÁSZ Nyrt. szakembereivel még szombat este körbejárják Tiszakarád település utcáit, hogy az ott található transzformátor-állomásokon keresztül árammal lássák el az ott lakókat. A települések polgármesteri hivatalának dolgozói meleg ételt és szállást adnak a Bocskai-dandár katonáinak, akik vasárnap reggel folytatják a lakosság megsegítését.
A szombat délutáni órákban a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisról elindult PTSZ-M típusú kétéltű lánctalpas jármű elérte ugyan a célállomást, ám az Ibrány térségében kialakult mocsaras területen elakadt. Az újabb PTSZ már úton van Ibrány felé, hogy miután kivontatta a megrekedt járművet, ellássa feladatát. A lánctalpasnak a vízben álló magasfeszültségű távvezeték-oszlophoz kell eljuttatnia a szakembereket a veszélyhelyzet elhárítása érdekében.
2013. március 16.
honvedelem.hu

Ajánljuk

Elkészültek a szavazólapok mintái: ülésezett a Sátoraljaújhelyi Helyi Választási Bizottság

A polgármesterjelöltek, az egyéni képviselőjelöltek valamint a nemzetiségi képviselőjelöltek adatait tartalmazó szavazólap mintáit ellenőrizték a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük