Index / Választások 2024 / Választások 2024

Választások 2024

A Zemplén Médiacentrum Közhasznú Nonprofit Kft. közleménye a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi választásával kapcsolatban

A Zemplén Médiacentrum Kft. az általa működtetett Zemplén Televízióban a kiegyensúlyozott tájékoztatást az alábbi feltételek mellett biztosítja a politikai jelölő szervezetek és jelöltek számára:

A 2024. június 9-ét (választás napja) megelőző két hétben (2024. május 27 – 2024.június 9- között) sugárzunk politikai reklámot. Jelöltenként max. 3 percet, polgármester jelöltenként max. 10 percet, politikai szervezetenként max. 5 percet biztosítunk a Hír7 c. hírműsorunkat közvetlenül megelőző idősávban, illetve pénteki napokon a „Mecénás” c.műsorunk előtti sávban melyet további 4 alkalommal megismétlünk a hírműsorunk környezetében 24 órán belül, különböző idősávokban.

Az adásba kerülés sorrendje:
Május 27. hétfő: Sátoraljaújhely, 1.-2. polgármesterjelölt
Május 28. kedd: Sátoraljaújhely, 3.-4. polgármesterjelölt
Május 29. szerda: Sátoraljaújhely, 1. választókörzet képviselőjelöltjei
Május 30. csütörtök: Sátoraljaújhely, 2. választókörzet képviselőjelöltjei
Május 31. péntek: Sátoraljaújhely, 3. választókörzet képviselőjelöltjei
Június 01. szombat: Sátoraljaújhelyi jelölő szervezetek számára általánosan politikai
Június 02. vasárnap: nem teszünk közzé politikai hirdetést
Június 03. hétfő: Sátoraljaújhely, 4. választókörzet képviselőjelöltjei
Június 04. kedd: Sátoraljaújhely, 5. választókörzet képviselőjelöltjei
Június 05. szerda: Sátoraljaújhely, 6. választókörzet képviselőjelöltjei
Június 06. csütörtök: Sátoraljaújhely, 7. választókörzet képviselőjelöltjei
Június 07. péntek: Sátoraljaújhely, 8. választókörzet képviselőjelöltjei
Június 08. szombat: Sátoraljaújhelyi jelölő szervezetek számára általánosan politikai
Június 09. vasárnap: nem teszünk közzé politikai hirdetést

A politikai reklám közzététele ingyenes. Azokat nem gyártjuk le, kizárólag az adásba szerkesztésüket vállaljuk.

I.
Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében az adásba kerülést megelőző hét péntek 12.00 –ig a következő hétre tervezett politikai reklámokat le kell adni a Zemplén Televízió gyártásvezetőjének munkanapokon 9.00-15.00 óra között adathordozón, vagy  emailben, kizárólag a gyartas@zemplenmediacentrum.hu email címre. Az adásba kerülés sorrendjét sorsolással döntjük el, a leadási határidőt követően 13.00 órakor, mely sorsoláson az érintettek jelen lehetnek. A megjelölt időn túl érkező reklámfilmeket nem szerkesztjük utólag adásba.

A beküldött politikai reklámfilmek műszaki paramétereinek meg kell felelnie az alábbi követelményeknek:preferált a H264,mp4 formátum, FULL HD felbontás különben technikai akadálya keletkezik az adásba szerkesztésnek. A beküldött reklámfilmeket nem vágjuk meg, nem konvertáljuk, az azokban szereplő tartalomért a Zemplén Médiacentrum Kft. felelősséget nem vállal!

II.
A Zemplén Médiacentrum Kft.ebben a formában tudja biztosítani a kiegyensúlyozott tájékoztatást adáskörzetében. Mindezek a feltételek vonatkoznak a nemzetiségi jelöltekre is, annyi megkötéssel, hogy az önkormányzati jelöltek, polgármesterjelöltek műsorait megelőzőenwish-el elválasztva szerkesztjük be a műsorba anyagaikat.A többi feltétel változatlan.

Jelölő szervezetenként hetente 1 db sajtótájékoztatóra megyünk el, ezt szerkesztjük adásba a Hír7 c. műsorunkba. Abban az esetben amennyiben a sajtótájékoztatón valamely szervezet, vagy személy részéről reagálásra merül fel igény (személyes vagy általános konkrét témában) max. 1 alkalommal válasz sajtótájékoztatóra biztosítunk lehetőséget.

A sajtótájékoztatók témáját, időpontját, helyszínét az azt megelőző napon jelezni kell a gyártásvezetőnek írásban (e-mail). Amennyiben egybeesik két meghívás időpontja, a korábban beérkezettre megyünk el. Amennyiben nincs kapacitásunk, a megjelölt időpontban részt venni a sajtótájékoztatón, azt jelezzük.

A sajtótájékoztatókra lehetőségünk szerint elmegyünk, azt a legközelebbi hírműsorban leadjuk (max. 2-2,5perc). Heti 1 db sajtótájékoztatót tudunk vállalni, valamint előre kell jelezni (1 nappal előtte 14:00ig) a sajtótájékoztató helyét, időpontját, résztvevőit, témáját. A hétfőre szervezett sajtótájékoztatók időpontját megelőző hét péntek 10 -óráig jelezni.

Egybeesés esetén arra a sajtótájékoztatóra megyünk, amelyiket hamarabb jelezték. A hivatalos jelzés a gyartas@zemplenmediacentrum.hu e-mail címre értendő.

Politikai hirdetés a Zemplén Televízió képújságában:
A hirdetést ingyenesen tesszük közzé, maximum 1 db képkocka/képviselő, vagy polgármesterjelölt, jelölőszervezetenként blokkokban. Kizárólag az alábbi műszaki paraméterek mellett szerkesztett (kész) anyagokat teszünk közzé: 16:91920×1080 FullHD.jpg A beérkezett anyagokat nem szerkesztjük és nem módosítjuk!

Politikai hirdetést a ZemplénFM 104,9-en nem teszünk közzé.

Sátoraljaújhely, 2024. május 22.