Index / Hírek / A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége és a Nemzet Művelődési Intézet együttműködési megállapodást kötött

A Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége és a Nemzet Művelődési Intézet együttműködési megállapodást kötött

2013. szeptember 2-án az MNHSZ és az NMI képviselői aláírták azt az együttműködési megállapodást, amely rögzíti: a két szervezet közös célja a települési, a téjegységi, a megyei és az ágazati értéktárak, valamint a határon túli magyar közösségek értékeinek feltárásában való együttműködés, valamint a közműveltség,  tradicionális magyar nemzeti értékek magasabb színvonalra emelésének segítése.

E közös cél elérése érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött tehát a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége és a Nemzeti Művelődési Intézet. Az együttműködés szükségességét alátámasztja, hogy a két szervezet tevékenysége nagymértékben támogatja, kiegészíti egymást. Az együttműködés többek között kiterjed a Hungarikum törvényből fakadó összefogási lehetőségek feltárására és kiaknázására, a nemzeti étékek felkutatására is. A felek közös érdeke és hosszú távú törekvése az, hogy a nemzeti értékeket és hungarikumokat népszerűsítsék.
MNHSZ, NMI
A Budai Vigadóban ültek össze a két szervezet képviselői az együttműködés kapcsán
Az együttműködés megkötésekor többek között jelen volt Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgató asszonya, Dr. Mengyi Roland a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége valamint a Borsod Megyei Közgyűlés Elnöke, és Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, az MNHSZ szakmai társelnöke.
Závogyán Magdolna,mengyi roland
Az együttműködési szerződést Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgató asszonya, Dr. Mengyi Roland a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke látta el kézjegyével
Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet – mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye – főigazgatója az ünnepélyes aláíráskor bemutatta az intézetet, annak működését, szervezeti felépítését és főbb feladatait. Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy együttműködő partnerre talált az NMI a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségében, és reméli, hogy a közös célok mentén operatív programokat tudnak majd indítani.

Dr. Mengyi Roland elmondta, a szövetség gazdaságstratégiában is gondolkodik, és úgy gondolják, hogy a következő 30-50 évben az európai gazdasági növekedés helyszíne Kelet-Közép-Európa lesz, ezen belül Magyarország. Úgy véli, olyan szinergiákat tudnak találni a magyar értékek, a kultúra és a gazdaságfejlesztés között, amit bűn lenne kihagyni, ezért is örül annyira, hogy aláírásra kerülhetett a megállapodás az Intézettel.
forrás: mnhsz.hu

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük