Index / Hírek / Újabb gasztronómiai elismerésben részesült Cigánd városa

Újabb gasztronómiai elismerésben részesült Cigánd városa

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Cigándi Járásának székhelye gasztronómiai fellegvárnak tekinthető, hiszen a közelmúltban számos kulináris esemény színesítette mindennapjait. A HÍR védjegyessé vált cigándi apróbéles és kásás káposzta messze földön elismerésre talált. Ennek ékes bizonyítéka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság előtt aratott siker is.

gasztronomia_cigand_2
A HÍR védjegyessé vált cigándi apróbéles és kásás káposzta messze földön elismerésre talált

A bizottság 2015. február 3-án ülésezett Miskolcon, melyen nem csak a megyei bizottság tagjai vettek részt, hanem a Cigándi Értéktár Bizottság tagjai is. Az ülésen tárgyaltak a cigándi kásás káposzta felvételéről az értéktárba. Az ülésen Nagy Józsefné „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány kuratóriumának tagja mutatta be eme különleges étek elkészítését egy kisfilm levetítése segítségével.

gasztronomia_cigand_1
Kásás káposzta

A döntéshez érzékszervi vizsgálatnak vetették alá a már említett HÍR védjeggyel büszkélkedő, egyedülálló ízvilággal rendelkező tájjellegű ételt, melyet a bizottsági tagok egyöntetű döntés mellett vettek fel az értéktárba. A kásás káposzta szervírozásában a „A Bodrogköz Tájmúzeumáért” Alapítvány önkéntesei nyújtottak segítséget. A következő kisfilmből kiderül, hogy hogyan készül a cigándi kásás káposzta.

bodrogkoz.com

Ajánljuk

„Újhelyi könyvünnep” : könyvborító tervező pályázatot hirdetett a Kazinczy Ferenc Társaság

„Újhelyi könyvünnep”- könyvborító-tervező pályázatot hirdetett a Kazinczy Ferenc Társaság. Egy szabadon választott kötet borítóját lehet …