Index / Hírek / Újabb 4,42 milliárd forint telephely és iparfejlesztésre

Újabb 4,42 milliárd forint telephely és iparfejlesztésre

„Október elején jelent meg  és november 5-től pályázható a Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért című pályázati felhívás”- jelentette be csütörtökön Miskolcon dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A pályázat keretösszege 4,42 milliárd forint.

A csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékoztató keretében a közgyűlés elnöke elmondta, hogy a tapasztalatok alapján Felső-Magyarország, ezen belül is Borsod-Abaúj-Zemplén volt a legaktívabb az innovatív, telephelyfejlesztési pályázatok terén. „Itt életképes, boldoguló vállalkozások vannak, akik bővülni is akarnak.”
Az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjában 2007-13 időszakában megjelent telephelyfejlesztést, ipartelepítést, ipari parkok, inkubátorházak, barnamezős területek fejlesztését támogató pályázatokon az Észak-magyarországi régióban 357 fejlesztés nyert el több, mint 40 milliárd forint támogatást. Ezen belül a legtöbb támogatott projekt Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből került ki: 225 fejlesztés, több, mint 27,1 milliárd forinttal. A 225-ből eddig csak 104 zárult le – ami jól mutatja, hogy annak idején a fejlesztési rendszer tervezésénél a szocialisták mekkorát hibáztak. Most koncepcióváltás történt.  „Előre hozzuk a nagy források megjelenését. Átstrukturáljuk a gazdaságfejlesztést” – foglalta össze a változás lényegét dr. Mengyi Roland.

Dr. Mengyi Roland és Gutyán Gergely
Dr. Mengyi Roland és Gutyán Gergely újabb pályázati lehetőségekről tájékoztatott
Az új pályázatról szólva a közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a területi kohézióval kapcsolatban megyénk jól áll. A régióban 4,42 milliárd forintos keretösszeget biztosít a pályázat, ebből telephelyfejlesztésre 2,42 milliárd forint áll rendelkezésre 2 milliárd pedig ipartelepítésre. A mikro-, kis-, és középvállalkozások telephelyfejlesztésre 10-60 millió támogatásra pályázhatnak, az ipartelepítési kategóriában pedig 100 millió és 1 milliárd közötti összeg érhető el. A támogatás intenzitása a KKV szektorban magasabb – emelte ki dr. Mengyi Roland. Biztatta a vállalkozókat, hogy éljenek a lehetőséggel.
Gutyán Gergely, a NORDA ügyvezetője a pályázati felhívás technikai részleteit ismertette. A cél, hogy minél több, minél jobb pályázat érkezzen be, ne következzen be forrásvesztés.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Az „Év oktatója” címben részesült Altenberger Vera a Kossuth Lajos Gimnázium pedagógusa

A Szerencsi Szakképzési Centrum elismerésben részesítette a fenntartásában működő iskolákban, a 2023/2024-es tanévben kiemelkedő versenyeredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük