Index / Hírek / Tüzes Hírek

Tüzes Hírek

Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén a 2013. május 27. és 2013. július 26. közötti időszakban 16 tűzesethez, 31 műszaki mentéshez, valamint 3 esetben téves jelzéshez  vonultak tűzoltóink.
Káresemények
A műszaki mentések során, 15 esetben fa eltávolításához, 4 esetben árokba csúszott gépjármű kivontatásához, 1 esetben állatamentéshez, 1 esetben méhraj eltávolításához,  4 esetben vízeltávolításhoz, 2 esetben vízkárhoz, 1 esetben gázszivárgáshoz, 1 esetben lakásba való behatoláshoz rendőrség kérésére, 1 esetben életmentéshez, 1 esetben közúti balesethez riasztották egységeinket.

Személygépjárműre dőlt fa
Személygépjárműre dőlt fa
–   Az elmúlt időszakban kialakult heves esőzések, viharok következtében, az egységek több esetben vonultak úttestre, elektromos vezetékre, személygépjárműre, épületre dőlt fa, valamint lakóház pincéjéből való víz eltávolításához. A káreseteket motoros láncfűrész, kihúzós létra, mentőkötél, szivattyú, kéziszerszámok segítségével számolták fel.
Felhőszakadás Tolcsván
Felhőszakadás Tolcsván
–   2013. július 06-án délelőtt órákban a 37-es számú főút Sátoraljaújhely és Károlyfalva közötti szakaszán egy személygépkocsi, és egy kamion ütközött. A közúti baleset következtében a személygépjármű az árokba csúszott, a tehergépjárműnek pedig az üzemanyagtartálya sérült, melyből szivárgott a gázolaj. A kiérkező egységek elvégezték az áramtalanítást, valamint megszüntették az üzemanyag szivárgását. Személyi sérülés nem történt.
Közúti baleset a 37-es főúton
Közúti baleset a 37-es főúton
A tűzesetek során 3 esetben melléképületben, 1 esetben ipari létesítmény elszívó berendezésében keletkezett tűz, 10 esetben szárazfűtűzhöz, 2 esetben gépjárműtűzhöz vonultak tűzoltóink.
 
–    2013. július 09-én délelőtti órákban Tiszakarád külterületén egy mezőgazdasági vontató pótkocsiján szállított széna bálákban keletkezett tűz. Az egységek kiérkezésekor a pótkocsik a rajtuk lévő 23 darab széna bálával együtt teljes terjedelemben égtek. A tüzet 2 darab „D” sugár, és vízágyú segítségével fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.
Bálatűz Tiszakarád külterületén
Bálatűz Tiszakarád külterületén
–   2013. július 17-én hajnali órákban Sátoraljaújhely ipari parkjában egy létesítmény elszívó berendezésében keletkezett tűz. A kiérkező egységek a tüzet 2 darab „C” vízsugár, és porral oltó készülék segítségével légzőkészülék használata mellett oltották el. Az üzemet 25 fő munkavállalónak kellett elhagynia. Az utómunkálatok során roncsvágóval megbontották a berendezést, a teljes átvizsgálás érdekében. A kárérték tetemes, de szerencsére személyi sérülés nem történt.
Tűz esetén hívják a 105-ös segélykérő számunkat, és ne feledjék „Magyarország szolgálatában a biztonságért!” Tájékoztatjuk Önöket, hogy a telefonkészülékről indított 105-ös segélykérő hívás Miskolcra, a miskolci Műveletirányítási központ ügyeletére fut be. A Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság mobil telefonkészülékről a 06-47-523-140 számon közvetlenül elérhető.

Ajánljuk

A Lavotta János Művészeti Iskola növendékeinek hangversenye Sátoraljaújhelyen

A Lavotta János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei tartottak hangversenyt Sátoraljaújhelyen a Városháza dísztermében. Az esemény …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük