Index / Hírek / Tüzes Hírek

Tüzes Hírek

 

Káresemények

 
Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén a 2013. április  29. és 2013. május 27. közötti időszakban 2 tűzesethez és  9 műszaki mentéshez vonultak tűzoltóink.
A műszaki mentések során, 1 esetben balesetveszélyesen megdőlt kéményhez, 1 esetben vízeltávolításhoz, 2 esetben életmentéshez, 1 esetben gázszivárgáshoz, 2 esetben veszélyesen megdőlt fa eltávolításához riasztották egységeinket.
– 2013. 05. 03-án délutáni órákban Kenézlő belterületéről érkezett a jelzés, miszerint egy kisfiú fennakadt egy lakóház kerítésén. A kiérkező egységek a sérült gyereket kéziszerszámok segítségével kiszabadították, és átadták a mentőknek. A káresetnél a rendőrség 2 fővel, a mentők pedig 6 fővel működetek közre.
 
A tűzesetek során 1 esetben kéményben keletkezett tűz, illetve 1 alkalommal melléképülettűzhöz vonultak tűzoltóink.
– 2013. 05. 04-én esti órákban Sárospatak belterületén keletkezett tűz egy melléképületben. A tűzoltók kiérkezésekor a 8×4 m-es melléképület már teljes terjedelmében égett, és a tűz a szomszédos melléképületre is átterjedt. A beavatkozó egységek légzőkészülék használata mellett 2 darab „D” sugár valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, de a kárérték jelentős.
 

 SPORT

 

Flórián Kupa 2013

 
2013. május 9-én került megrendezésre Encsen a XXII. Flórián Kispályás Labdarúgó Torna, melyen a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata a hagyományokhoz híven idén is részt vett. A tornára kilenc csapat nevezett. A sátoraljaújhelyi tűzoltók az Encs HTP I. csapatával játszották a döntő mérkőzést, mely során 4:1 arányban győzedelmeskedtek, ezáltal I. helyen végeztek. Ezzel az eredménnyel továbbjutottak az Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságra.
Az eredményhirdetés során még két különdíjat is bezsebeltek az újhelyiek, a legjobb mezőnyjátékos: Szabó Sándor tűzoltó zászlós, a legjobb kapus: Braun Zsolt tű. főtörzsőrmester.
Végeredmény:
I. helyezett – Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata
II. helyezett – Encsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság I. csapata
III. helyezett – Miskolci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság I. csapata
A torna gólkirálya, Vígh Ferenc, Miskolc HTP. Legjobb mezőnyjátékos Szabó Sándor, Sátoraljaújhely HTP. Legjobb kapus Braun Zsolt, Sátoraljaújhely HTP. Legsportszerűbb csapat, Szerencs HTP.
 
 

A csapat tagjai
Flórián Kupa 2013

A csapat tagjai

 

Álló sor balról: Braun Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, Regős László tűzoltó hadnagy, Ragyák Miklós tűzoltó zászlós, Dakos László tűzoltó főtörzsőrmester, Jurkó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Fedor László tűzoltó törzsőrmester, Szabó Sándor tűzoltó zászlós, Barna Norbert tűzoltó százados (városi tűzoltóparancsnok).
Guggoló sor balról: Timkó Ádám tűzoltó törzsőrmester, Orosz Péter tűzoltó törzsőrmester.
 

I. Megyei Tűzoltó Favágó Verseny

2013. május 18-án került megrendezésre Miskolc – Garadnán az I. Megyei Tűzoltó Favágó Verseny, melynek az Északerdő Zrt. által VIII. alkalommal megszervezett Favágó Versenye adott otthont.
A versenyen 3 kategóriában (gyerek, amatőr, profi) összesen 15 csapat indult, melyből hatot tűzoltók alkottak. A megmérettetés a következő versenyszámokból állt: lánckímélő darabolás, kombinált darabolás, vezetőlemez-fordítás, darabolás kézi keresztvágó fűrésszel, fejszés rönkdarabolás és kombinált versenyszám (gallyazás, választékolás, hasítás). A Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot 4 fő képviselte: Dakos Tamás tű. tőrm., Dókus Attila tű. tőrm., Orosz Péter tű. tőrm., Tarr Attila tű. tőrm.
 
Eredmény (tűzoltók):
Csapat összesített:
I.         Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
II.        Encsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
III.      Szendrői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
IV.      Szerencsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
V.        Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
VI.      Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Egyéni összesített:

  1. Alberi Tamás ( Miskolci HTP)
  2. II. Pankotai Zoltán (Miskolci HTP)
  3. III.      Lukács Zsolt András (Encsi HTP)

 

I. Megyei Tűzoltó Favágó Verseny
I. Megyei Tűzoltó Favágó Verseny
 

A csapat tagjai

Balról: Dakos Tamás tű. tőrm., Tarr Attila tű. tőrm., Orosz Péter tű. tőrm., Dókus Attila tű. tőrm.
 
 

TFA verseny 2013.

 
2013. május 17.-én került megrendezésre Budapesten a Művészetek Palotája nagy parkolójának szabad területén a IX. TFA Hungary országos és meghívásos nemzetközi  tűzoltó erőpróba verseny.
A megmérettetés célja: a speciális tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevétel versenyszerű keretek közötti felmérése és annak bemutatása a civil társadalom számára.
A verseny során a tűzoltóknak több összetett feladattal kellett megküzdeniük. 4-4 db „B” tömlő kihúzása 80 méterre, majd 2 tömlő feltekerése és egy dobozba helyezése.
Egy 6 kg-os kalapáccsal egy erre kialakított dobozban 50-50 ütést mérni, egy 15 kg-os kannát átvinni egy alagúton, majd egy 80 kg-os homokkal töltött bábut 100 méteren keresztül vinni és egy 2,5 méteres palánk átugrása. A harmadik részben a rajttól 10 m futás után, 2 db kéttagú dugólétrát kell egy állványzat emeletéhez beállítani. Ezt követően 2 db15 kg. súlyú műanyag kannával kell a torony emeletére felmenni. Ezután 2 db „B” tömlőt kötél segítségével felhúzni az emeletre és a 15 kg súlyú kannákat levinni a földszintre. 10 m futás után egy sugárcsőre kell rácsavarni a lövőkét. Végül 10 m futás a célig. A végső megmérettetés pedig 12 emeletre való felfutás.
A versenyzőknek további nehezítésként egy acélpalackkal felszerelt légzőkészüléket kellet viselniük az első, harmadik és negyedik pályán.
A versenyen a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságát 4 fő képviselte:
Csabai Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Holozsai Ferenc tűzoltó törzsőrmester, Dakos Tamás  tűzoltó törzsőrmester, Tarr Attila tűzoltó törzsőrmester.

TFA verseny 2013.
TFA verseny 2013.
 
Eredmények:
 

Abszolult kategória

Korcsoportos kategória

Csabai Tamás tőrm. 21. hely : 6’45”89 TFA
Dakos Tamás tőrm. 107. hely : 9’43”15 TFA
Holozsai Ferenc tőrm- 157. hely : 26’08”34 TFA
Tarr Attila tőrm. 158. hely : 26’14”31 TFA

 
A csapatok közti küzdelemben az egyéniek 3 legjobb ideje számított, melyben a sátoraljaújhelyiek a 29. helyen végeztek.
Tűz esetén hívják a 105-ös segélykérő számunkat, és ne feledjék „Magyarország szolgálatában a biztonságért!” Tájékoztatjuk Önöket, hogy a telefonkészülékről indított 105-ös segélykérő hívás Miskolcra, a miskolci Műveletirányítási központ ügyeletére fut be. A Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság mobil telefonkészülékről a 06-47-523-140 számon közvetlenül elérhető.

Dakos Zoltán tű.zls.

Ajánljuk

Lezárult a Sport43 program a sátoraljaújhelyi Mászófal központban

A Zemplén Kalandparkban található Mászófal központ is csatlakozott a tavalyi év során ahhoz az országos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük