Index / Hírek / Tüzes Hírek

Tüzes Hírek

Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén a 2012. január 23. és 2013. február 28. közötti időszakban 24 tűzeset, 16 műszaki mentés történt, 2 esetben pedig szándékosan megtévesztő jelzéshez vonultak tűzoltóink.
A műszaki mentések során, 7 esetben árokba csúszott gépjármű kivontatásához, 2 vízeltávolításhoz, 1 esetben gázszivárgáshoz, 2 esetben közúti balesethez, valamint 4 esetben veszélyesen megdőlt fa eltávolításához riasztották egységeinket.
– 2013. február 6-án kora délutáni órákban Sárospatak, Hatházi elágazás 12-13. km szelvénye között egy nyerges vontató a jeges úton megcsúszott és az útmenti árokba borult. A tehergépjármű repceolajat szállított, amiből a baleset következtében jelentős mennyiség kifolyt. A kiérkező egységek a tartálykocsiban maradt repceolajat szivattyú segítségével egy másik szerelvénybe fejtették át, majd ezután a nyerges vontatót daru, valamint kamionmentő segítségével az árokból kivontatták. A rendőrség 4 fővel, a közútkezelő 1 fővel működött közre a kárhelyszínen. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az anyagi kár jelentős.
A tűzesetek során 1 esetben lakóházban, 1 esetben melléképületben, 3 esetben kéményben, 2 esetben gépjárműben, 2 esetben szárazfűben, nádasban keletkezett tűz, illetve 14 alkalommal villanyóratűzhöz vonultak tűzoltóink.
– 2013. feburár 12-én 14 darab villanyóratűzről érkezett bejelentés a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra Bodroghalom belterületéről, ebből 6 darabot a tűzoltók kiérkezése előtt felszámolt a lakosság, 8 darabot pedig utólag jelentettek be. Egy fakivágás során, körülbelül 20 méter magas nyárfa a 20kV-os légvezetékre dőlt, amely ennek követeztében elszakadt, és az alatta futó középfeszültségű légvezetékre esett. Erre a középfeszültségű vezetékre csatlakozó épületek 220V-os betápláló vezetékében túlfeszültség keletkezett, a lakóházak villanyóraszekrényeiben, elektromos hálózatában tüzet, károsodást okozva. Az ÉMÁSZ szakemberei kicserélték a sérült 20kV-os légvezetéket, majd 18 járművel és 38 szakemberrel megkezdték a villanyórák átvizsgálását és cseréjét. A katasztrófavédelem szakemberei az érintett területen adatgyűjtést végezték, a lakóházak mindegyikében a fűtés biztosított volt, ezért lakosságvédelmi intézkedés keretein belül személyek elhelyezéséről ellátásról nem kellett gondoskodni.
Versenyek

Országos Tűzoltó Síverseny Kékestetőn

2013. február 14-én került megrendezésre a hagyományos Országos Tűzoltó Síverseny Kékestetőn. A megmérettetésen 109-en sí, és 25-en snowboard kategóriában álltak rajthoz. Napközben gyakorlásra volt lehetőség, a verseny pedig délután 17:00 órakor kezdődött. Az időjárás nehezítette a sportolók dolgát, mert egész nap havazott, délután pedig a köd is leszállt a pályára. A Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot 3 fő képviselte: Csabai Tamás tű. ftőrm., Juhász Balázs tű. ftőrm., Sima Norbert tű. tőrm.

Tűz esetén hívják a 105-ös segélykérő számunkat, és ne feledjék „MAGYARORSZÁG SZOLGÁLATÁBAN A BIZTONSÁGÉRT!” Tájékoztatjuk Önöket, hogy a telefonkészülékről indított 105-ös segélykérő hívás Miskolcra, a miskolci Műveletirányítási központ ügyeletére fut be. A Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság mobil telefonkészülékről a 06-47-523-140 számon közvetlenül elérhető.

Dakos Zoltán tű.zls.

Ajánljuk

Újra nyitott a fakönyvtár a Kazinczy-kertben

Újra kinyitott a fakönyvtár Széphalmon, a Kazinczy- kertben. Az egyedi és egyben különleges bibliotékát a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük