Index / Hírek / Tüzes hírek

Tüzes hírek

Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén a 2012. december 28. és 2013. január 22. közötti időszakban 5 tűzeset, 5 műszaki mentés történt, 1 esetben pedig szándékosan megtévesztő jelzéshez vonultak tűzoltóink – nyilatkozta Dakos Zoltán tűzoltó zászlós.
A műszaki mentések során, 2 esetben árokba csúszott gépjármű kivontatásához, 1 esetben vízkárhoz, 1 esetben jégcsap eltávolításhoz, 1 esetben rendőrség kérésére lakásba történő behatoláshoz riasztották egységeinket. A tűzesetek során 1 esetben lakóházban, 1 esetben ipari létesítményben keletkezett tűz, illetve 2 alkalommal kéménytűzhöz, és egy 1 alkalommal szalmabála tűzhöz vonultak tűzoltóink.
– 2013. január 12-én hajnali órákban érkezett a jelzés, miszerint Tiszacsermely, Újtelep területen szalmabálák égnek. A kiérkező egységek a felderítés során azt tapasztalták, hogy a jelzett helyen körülbeül 300 darab körbála kapott lángra, és a tűz veszélyezteti a szomszédos kazlakat is. A beavatkozó egységek 2 darab „D” vízsugár, valamint késziszerszámok, és munkagép segítségével a tüzet eloltották. A rendőrség 2 fővel működött közre a kárhelyszínen. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az anyagi kár jelentős.
– 2013. január 21-én déli órákban Sátoraljaújhely, Ipar u. 2. szám alatti Prec-Cast Öntödei Kft. szemcseszóró üzemrészében keletkezett tűz. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre. A kiérkező egységek azt tapasztalták, hogy az üzemrész tetőszerkezete alatt lévő szigetelőanyag ég. A tüzet 2 darab „D” sugárral, légzőkészülék használata mellett eloltották, a károsodott lemez tetőszerkezetet pedig motoros roncsvágó segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.
Tűz esetén hívják a 105-ös segélykérő számunkat, és ne feledjék „MAGYARORSZÁG SZOLGÁLATÁBAN A BIZTONSÁGÉRT!” Tájékoztatjuk Önöket, hogy a telefonkészülékről indított 105-ös segélykérő hívás Miskolcra, a miskolci Műveletirányítási központ ügyeletére fut be. A Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság mobil telefonkészülékről a 06-47-523-140 számon közvetlenül elérhető.

Ajánljuk

Újra nyitott a fakönyvtár a Kazinczy-kertben

Újra kinyitott a fakönyvtár Széphalmon, a Kazinczy- kertben. Az egyedi és egyben különleges bibliotékát a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük