Index / Hírek / Taktakenéz élni akar!

Taktakenéz élni akar!

Szombaton rendezték meg Taktakenézen a XIV. Falunapot, amely keretében dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke emlékplakettet adott át a színvonalas szakmai teljesítmény, illetve a közösségért végzett állhatatos munka elismeréseként a község lakóinak.

Dr. Mengyi Roland ünnepi beszédében a megújulás jelképének nevezte Taktakenézt, hiszen annak idején a község körül tekergő Tisza rendszeresen elöntötte a települést, de a lakói mindig újjáépítették. „Taktakenéz egyszerre fiatal és ősi falu. Anonymus is említette, mint az Aba nemzetségi birtokához tartozó települést. Ennek a falunak, Ókenéznek a helyét azonban a Tisza másik partján, Tiszadob térségében találjuk meg. Őseik, annyi más településhez hasonlóan kicsit arrább, a mai helyére költöztették a falut. Ezért akár két születésnapot is ünnepelhetnének, sőt, valójában hármat, ugyanis a rendszerváltáskor, 1989-ben szerezte vissza önállóságát Taktakenéz” –emlékeztetett dr. Mengyi Roland.

Dr. Mengyi Roland beszédében a nagy múltú települést méltatta és kijelentette, hogy segítő jobbot nyújt a további fejlődéshez
Dr. Mengyi Roland beszédében a nagy múltú települést méltatta és kijelentette, hogy segítő jobbot nyújt a további fejlődéshez
A szocialista rezsim bukása után indult fejlődésnek a falu: az utak 90 százaléka aszfaltburkolatot kapott, modern iskolát hoztak létre, megújult, modern három csoportos óvodába költözhettek a kicsik, egészségházat létesítettek, díszburkolattal látták el a közterületek egy részét. „Az elért eredmények bizonyítják, hogy Taktakenéz élni akar!” –hangsúlyozta.

Kiemelten fontosnak tartja dr. Mengyi Roland, hogy Taktakenéz is visszakerüljön a gazdaság vérkeringésébe. A vidék megtartó képességének növeléséhez új munkahelyek teremtése szükséges. Ehhez példaértékű összefogásra van szükség a Taktaköz többi településével. Jó példa az összefogásra a településen aktívan működő polgárőrség. „Erre van szükség: megújulásra, összefogásra, élni akarásra! Ehhez szeretném felajánlani a segítségem!” –zárta beszédét.

Dr. Mengyi Roland emlékplakettet adott Kolozsvári Eriknek, a polgárőrség képviselőjének
Dr. Mengyi Roland emlékplakettet adott Kolozsvári Eriknek, a polgárőrség képviselőjének
Ezt követően Molnár Tibor polgármester „betyárcsomagot” ajándékozott a falu nevében dr. Mengyi Rolandnak, amelyben pálinka és erős paprika is helyet kapott, majd kulturális műsorral folytatódott a taktakenézi falunap.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Hankó Balázs a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere tett látogatást Sátoraljaújhelyen

Hankó Balázs a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere tett látogatást Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szabadegyetem programsorozatának …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük