Index / Hírek / Szombaton a Zemplén TV is átáll a digitális sugárzásra

Szombaton a Zemplén TV is átáll a digitális sugárzásra

Csütörtökön 12 óra 30 perckor az ország északkeleti és délnyugati területeit ellátó tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszó adók is befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg földi terjesztésű adásainak közvetítését, ezzel lezárult az országos digitális átállás második üteme. Így a Zemplén Televízió vételkörzetében is már csak digitális technológián keresztül lehet elérni a műsorszolgáltatást. A Zemplén Televízió azon helyi műsorszolgáltatók között van, aki támogatást kaptak a digitális átállásra. Televíziónk adását szombattól, vagyis november 2-tól láthatják a digitális eszközökkel. Az analóg szolgáltatás addig működik.

Ajánljuk

Lezárult a Sport43 program a sátoraljaújhelyi Mászófal központban

A Zemplén Kalandparkban található Mászófal központ is csatlakozott a tavalyi év során ahhoz az országos …

10 hozzászólás

 1. Mar mukodik a digitalis sugarzas?Es milyen a ero a sugarzasnok?

 2. Érdeklődnék, hogy ha Tokaj irányában van az antennám, tudom-e venni az adást, vagy kicsit forgatnom kell-e? Korábban az analóg adást tudtam fogni.Nyíregyházától 10 km-re vagyok,. Köszönöm

  • Nemrég indult el a digitális adás az UHF 55-ös csatornán, ki lehet próbálni, hogy jön-e a Zemplén TV.

 3. Üdv! Érdekelne, hogy milyen visszajelzések vannak a vételkörzet nagyságáról? Meddig van szobaantennás, és meddig tetőantennás vétel?

  • Sátoraljaújhelyen (az adó közelében) bejön szobaantennával is, de a ha messzebbről nézi pl. Sárospatakról akkor tetőantennával tudja nézni
   a Zemplén TV adását. Felvidékről (30 kilométerre az adótól) jelezték, hogy 97%-os jelszinttel jön a Zemplén TV digitális adása.

 4. Tolcsván sajnos nem lehet venni, pedig bíztunk benne, hogy annak ellenére, hogy az analóg nem ment, azért hátha megy majd a digitális.

  • Ha az analóg adást sem tudták fogni Sátoraljaújhely felől, akkor a digitálist sem tudják a domborzati viszonyok miatt.

 5. Tisztelt Cim!
  Az antenna Tokaj adótorony irányába van beállitva ,minden Mindig TV adás működik de Zemplén TV-t nem találom.
  Mit kell tennem ?

  • A Zemplén TV a sátoraljaújhelyi Magas-hegyről sugároz, tehát az antennát Sátoraljaújhely felé kell fordítani, ezután újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközt. A Zemplén TV-t az 55-ös csatornán találja meg. A sátoraljaújhelyi Magas-hegyről a Mindig TV-t is tudja venni: az ingyenes közszolgálati csatornák 43-as csatornán, míg a Mindig TV kereskedelmi csatornák, Mindig TV Extra alapcsomag a 60-as csatornán és a Mindig TV Extra fizetős családi csomag a 31-es csatornán érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük