Index / Hírek / Rendet vágnak a bűnözők közt

Rendet vágnak a bűnözők közt

A megyébe érkezett rendőri erősítéseknek köszönhetően jelentős mértékben csökkent a jogsértések száma és növekedett az elfogás – jelentette be dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke a dr. Vereckei Csaba megyei rendőr főkapitánnyal tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Mengyi Roland emlékeztetett, hogy a lakosság számára kiemelt fontosságú a közbiztonság, amely korábban kritika tárgyát képezte számos esetben. „Ezzel összefüggésben örömteli hírről számolhatok be: a Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek szeptember 25-étől történt közös alkalmazásának az eredményeként jelentős mértékben csökkent a jogsértések és növekedett az elfogások, az előállítások száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.”– jelentette be a közgyűlés elnöke. Elmondta, hogy megyénk mind a 358 településén megvalósul a közterületi ellenőrzés állandó, vagy időszakos rendőri jelenléttel történő megerősítése. A megyei rendőr-főkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állománya, valamint a Készenléti Rendőrség járőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megye öt településén folyamatos, a többiben pedig visszatérő ellenőrzéseket tartanak.
A megyében szolgálatot teljesítő rendőri erőkhöz érkezett erősítés szeptember 25. és október 24. közt több mint 900 fő volt, az általuk közterületen töltött órák száma meghaladta a 11 ezret!
„Nem csak szlogen, hogy a közterületi rendőri jelenlétnek visszatartó hatása van.” – értékelt dr. Mengyi Roland. A rendőrség tájékoztatása szerint szeptember 25. – október 15. között, vagyis a Készenléti Rendőrség megjelenése óta, az intézkedéssel érintett öt megyében 8,8 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma.

Dr. Vereckei Csaba és dr. Mengyi Roland
Dr. Mengyi Roland a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megyénk lakosai egyre nagyobb biztonságban érezhetik magukat
 

Dr. Mengyi Roland emlékeztetett rá, hogy kiemelt jelentőséget tulajdonít a közbiztonság megerősítésének. Ennek érdekében tavaly több módosító indítványt is beterjesztett az Országgyűlés elé a Büntetőtörvénykönyv részletes vitája során. A módosítások az időskorúak, és a természet fokozottabb védelmét, a gyermekkorú bűnelkövetés visszaszorítását és a jogos védelem szabályainak életszerűbbé tétele érdekében. Végre az áldozatok oldalára állt a törvény.
Dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok elmondta, hogy bár nagyjából egy hónapja tart Borsod-Abaúj-Zemplénben és négy másik megyében az akció a pozitív visszajelzések alapján úgy tűnik, helyes döntést hoztak.
Ötven útirányra fűzték fel az útirányterveket, amely lényege, hogy minden településre naponta legalább egyszer eljutnak a készenléti rendőrök. A fő csapásirányok az elemzés függvényében módosulhatnak. Hangsúlyozta, ellenőrzött keretek között teljesítik a kollégák a munkájukat, és mindig a lakóhelyüknél levő kapitányságon jelentkeznek, ezzel időt, energiát, és pénzt spórolnak.
„Egy hónap kevés a statisztikai adatokból messzemenő következtetések levonásához, de a mutatók pozitív irányba mozdultak el.” – mondta a főkapitány.  Azonban hozzá tette, hogy véleménye szerint nem a statisztika, hanem a lakosság véleménye az igazán mérvadó, és az alapján azt látni, hogy az emberek nyitottabbak, és nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrök felé, mint korábban. – zárta a tájékoztatást dr. Vereckei Csaba.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük