Index / Hírek / Próbalegelő az Újbástyában

Próbalegelő az Újbástyában

feLugossy László legújabb alkotásaiból nyílt kiállítás a sárospataki Újbástya Rendezvénycentrumban. A Próbalegelő című tárlat megnyitása után a vendégek a művész Nyaralj ködben a mirákulum szájton című zenés videofilmjének bemutatóján vehettek részt. feLugossy László gyakran kapcsol össze különböző művészeti ágazatokat, alkotásai sokdimenziósak, bennük a képek, a szövegek, a versek, olykor a zajok alkotnak egységes, harmonikus egészet.

Ajánljuk

Sátoraljaújhelyben is megemlékeztek a kommunista diktatúra áldozatairól

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és a Kossuth Lajos Művelődési Központ hagyományosan …

Egy hozzászólás

  1. Mert a remények kihunytával, de a várakozás kínzó percei után ki sem érdemelt enyhületként, váratlanul megrebbent az agemaku, a színpadot a rejtett hátsó tértől elválasztó rituális függöny. Aztán a két színpadi segéd felrántotta ezt a függönyt, s így megnyílt az út a színpad felé. Majd hosszú-hosszú csend és dermedt üresség következett, végül leírhatatlan lassú sebességgel bevonult erre az összetákolt színpadra a felrántott agemaku alatt a Hagoromo című noh-darab shite-je, a csodálatos égi tündér, a Tennin, hogy bemutassa Hakuryo mindenkori nemzetségének a mennyei táncot, melynek szépsége szinte meghaladja, amit az ember, ez a Hakuryo-teremtmény még elviselni képes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük