Index / Hírek / Mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás az ÉMÁSZ Nyrt. szolgáltatási területén

Mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás az ÉMÁSZ Nyrt. szolgáltatási területén

Háromnapos, megszakítás nélküli munkavégzéssel sikerült újra villamos energiával ellátni minden Bodrogközi, Taktaközi és egyéb érintett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést.
Mint ismeretes, az áramszolgáltató ellátási területén katasztrofális állapotok alakultak ki a március 14-15-i időjárás következtében. A kezdeti, közel 20.000 fogyasztási helyet érintő áramkimaradással járó rendkívüli állapotból vasárnap estére sikerült mindenhol helyreállítani a szolgáltatást.
A káresetek vasárnap estig tartó feldolgozása alapján a viharban összesen 103 km hosszúságú középfeszültségű hálózaton 54 db különböző helyszínen történt meghibásodás, amelyek kijavításához 84 db eltört, 15 db kidőlt és 33 db megdőlt oszlopot kellett helyreállítani, több ezer méter leszakadt vezetéket kellett pótolni, sok száz szigetelőt kellett visszaszerelni, de a teljes felmérés után ezek a számok még növekedhetnek.
Néhány helyen még csak ideiglenes megoldásokkal sikerült biztosítani az ellátást. A végleges helyreállítási munkálatok a jövő hétre áthúzódnak, melyek során rövidebb idejű áramkimaradásokra még számítani lehet, de az áramszolgáltatás már folyamatosnak tekinthető minden településen.
Az ÉMÁSZ Nyrt. köszönetét fejezi ki a Katasztrófavédelemnek, a Magyar Honvédségnek és a Rendőrségnek a segítő együttműködésért, illetve köszöni az érintett lakosság megértő türelméért.
emasz.hu

Ajánljuk

Időskorúakat tanítanak internethasználatra középiskolások a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban

A „Netrevalók” elnevezésű program a generációk közötti személyes kapcsolatra épít. Ennek keretében a fővárosiak mellett …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük