Index / Hírek / Miért mindig a nagyi húslevese a legfinomabb?

Miért mindig a nagyi húslevese a legfinomabb?

A napokban is több településen rendeztek idősek napját. Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a szépkorúakat Bőcsön, Tiszaújvárosban és Bodrogkeresztúron.

Bőcsön csütörtök délután a Faluházban S. Nagy László Győző polgármester beszédében emlékeztetett arra, hogy sajnos vannak akik 40-50-es éveikben elhunynak, ezért „ha valaki ma öreg, az érdem.”

Dr. Mengyi Roland bőcsi beszédében elismerően szólt a szépkorúakról
Dr. Mengyi Roland bőcsi beszédében elismerően szólt a szépkorúakról
 

Dr. Mengyi Roland kitért arra: mit is kívánnak igazán az idősek? Az egyik dolog, amit a legjobban szeretnének, hogy ne kelljen messzire utazniuk, hogy lássák a családjukat. A fiatalok ne költözzenek el, amihez gazdasági fejlődésre van szükség, és munkahelyeket kell teremteni. A közgyűlés elnöke kiemelte, Bőcs előnyös helyzetben van, mivel a településnek nem volt adóssága, amit át kellett volna vállalnia az államnak. Komoly fejlesztési forrásokra számíthatnak.

Dr. Mengyi Roland virággal köszöntötte a legidősebbeket
Dr. Mengyi Roland virággal köszöntötte a legidősebbeket
Tiszaújvárosban kora este a helyi Fidesz csoport szervezésében tartottak ünnepséget. Cziberené Bencze Magdolna, a csoport elnöke köszönetet mondott a szépkorúaknak, amiért felépítették Tiszaújvárost. Az elődök példájából erőt meríthetünk a mindennapok munkájához. A szépkorúak segítségével generációról generációra száll a tudás.
Dr. Mengyi Roland Tiszaújvárosban édességgel kedveskedett a szépkorúaknak
Dr. Mengyi Roland Tiszaújvárosban édességgel kedveskedett a szépkorúaknak
Dr. Mengyi Roland kiemelte, „olyan idősügyi, ifjúságot érintő stratégiára van szükség, amely összeköti a generációkat.” Mint mondta, a tudást és a tapasztalatot nem lehet könyvekből kiolvasni, meg kell tanulni, ám ezt csak átéléssel lehet. Az olyan értékeket, mint a szeretet, a türelem, az odafigyelés, és a megértés, a család szolgálatába kell állítani, át kell adni. Ha a középkorú generáció nem kapja meg, nem fog tudni segíteni a saját gyermekeinek. Minden családnak nagy szüksége van az idősek segítségére, a fiatalabb generációk felelőssége pedig, hogy ez sokáig fennálljon.
Dr. Mengyi Roland bőcsi beszédében a szépkorúak családon belüli fontosságát méltatta
Dr. Mengyi Roland bőcsi beszédében a szépkorúak családon belüli fontosságát méltatta
 

Bodrogkeresztúron péntek délután a Faluházban rendezték meg az idősek napi ünnepséget. A gyerekek kulturális műsorát követően Májer József polgármester  köszöntötte az időseket. „A mi világunk önökkel kezdődött. Önök építették számunkra a jelent”- ismerte el a szépkorúak több évtizedes munkálkodását. A polgármester megköszönte dr. Mengyi Rolandnak a szépkorúaknak hozott süteményt és felkérte az ünnepi beszéd megtartására.

Az iskolások műsora nagy sikert aratott
Az iskolások műsora nagy sikert aratott
A közgyűlés elnöke szólt a tudás és a tapasztalat átadásának a fontosságáról. Méltatta az idősek szerepét a családban. Ennek fontos eleme a legendásan finom nagyi főztje. „Vajon miért mindig a nagyi húslevese a legfinomabb?” – tette fel a kérdést dr. Mengyi Roland, amit meg is válaszolt: az élet nagy igazságai megjelennek a nagymama levesében.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük