Index / Hírek / Megszelídítették a Szerencs-patakot

Megszelídítették a Szerencs-patakot

A 2010-es árvíz idején a folyóvá duzzadt Szerencs-patak kiöntött, károkat okozott Szerencsen. A város új vezetése gyorsan lépett, pályázott, s az ÉMOP keretében árvízvédelmi beruházást hajtottak végre, amelyet szerdán adtak át. Az avatáson részt vett  dr. Kontrát Károly államtitkár és dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Fecskés és Ond városrészeket érintette annak idején az áradás, így ezeken a részeken hajtották végre az árvízvédelmi beruházást.
Az  avatóünnepség keretében  szerencsi óvodások adtak nagy sikerű, a vízhez kapcsolódó műsort, majd Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere mondott köszöntőt.  Emlékeztetett rá, hogy a víz óriási kincs, azonban, ha túl sok, akkor gondot okoz, mint tette az apró Szerencs-patak is 2010-ben. Azért épült a fecskési támfal, hogy ezt a jövőben megelőzzék. Megköszönte a lakosság türelmét, a kivitelező munkáját.

Nagy sikert aratott a gyerekek műsora
Nagy sikert aratott a gyerekek műsora
Ezt követően Csebi Attila kivitelező jelentette, hogy a projekt elkészült, a műszaki átadása megtörtént. A beruházást dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át.  Beszédében emlékeztetett rá, hogy a kormány a biztonság minden szegletét támogatja, beleértve a környezetbiztonságot is, mivel mindennapi életünk része. „Valamennyi szerencsi biztonságát szolgálja, különösen a gyerekekét” – szólt a beruházás jelentőségéről az államtitkár, aki kitért arra, hogy a kormányzat és Szerencs városának jó a kapcsolata, amit a 850 millió forintos támogatás is jelez.
Átadás előtt a bejáráson
Átadás előtt a bejáráson
 

A beszédeket követően a történelmi egyházak képviselői megáldották, megáldották, megszentelték a védműveket.  A beszédeket követően Dr. Mengyi roland, dr. Kontrát Károly, Koncz Ferenc és Csebi Attila átvágta a nemzeti színű szalagot, amit a gyerekeknek adtak.

A jelképes átadáson
A jelképes átadáson
Ezt követően a kivitelező finom ebéddel, teával és forralt borral vendégelte meg a szerencsieket. Dr. Mengyi Roland pohárköszöntőjében felidézte a 2010-es év, megyénket sújtó árvizeit, valamint a védekezők példamutató összefogását. Kiemelte, hogy Szerencs városának új vezetése gyorsan lépett, sikeresen pályázott az árvízvédelmi fejlesztésre, amely meg is valósult. A beruházás a szerencsiek élet- és vagyonbiztonságát szolgálja. „Ez a gát beton és vas, de ettől sokkal több, szimbólum” – jelentette ki a közgyűlés elnöke. Annak a jele, hogy  a város vezetése tett a közösségért.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük