Index / Hírek / Matolcsy: ha Borsod-Abaúj-Zemplén emelkedik, a nemzet is emelkedik

Matolcsy: ha Borsod-Abaúj-Zemplén emelkedik, a nemzet is emelkedik

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szakmai konzultációt tartott csütörtökön a Miskolci Egyetemen.  Idézte dr. Mengyi Rolandot, a megyei közgyűlés elnökét: ha Borsod emelkedik, a nemzet is emelkedik. Sürgette a gazdasági élet szereplőinek az összefogását.
 

A jegybankelnök örömmel nyugtázta, hogy az első negyedévben növekedő teljesítményt produkált Magyarország. Ráadásul egészséges növekedésről van szó, amely nem hitelből fakad. Kitért Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdaságának a fontosságára is, idézve dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnökének mondását: ha Borsod emelkedik, a nemzet is emelkedik.
A növekedés stabilizálásával kapcsolatban sürgette a gazdasági élet valamennyi szereplőjének az összefogását, amihez felajánlotta a Magyar Nemzeti Bank partnerségét. A konzultáción Balog Ádám, az MNB alelnöke  a jegybank hitelpolitikájáról tartott előadást.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Sátoraljaújhelyben is megemlékeztek a kommunista diktatúra áldozatairól

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és a Kossuth Lajos Művelődési Központ hagyományosan …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük