Index / Hírek / Szombattól kaphatók a szilveszter éjjelén használható tűzijátékok

Szombattól kaphatók a szilveszter éjjelén használható tűzijátékok

Szombattól lehet megvásárolni a szilveszter éjszakára szánt tűzijátékokat. A rendőrség azt kéri, hogy mindenki csak engedéllyel rendelkező kereskedőtől vásároljon pirotechnikai eszközöket, és amit nem használt fel, azt az ünnepek után ugyanoda vigye vissza. A petárdázás továbbra is tilos. Szombattól négy napon át lehet vásárolni a szilveszteri tűzijátékokat. A vevőket arra figyelmeztetik, hogy csak legális árustól vásároljanak.
„Minden egyes terméken legyen magyar nyelvű használati utasítás, mindegyikhez járjon nyugta és járjon az a garancia, amit az ad, hogy egy ellenőrzött helyről vásárolják, hogy nem az utcáról, egy árustól”- mondta Feigel Norbert pirotechnikus.
A pirotechnikai eszközöket szilveszter napján este 6 és másnap reggel 6 óra között szabad felhasználni. A megmaradt tűzijátékokat legkésőbb január 5-ig vissza kell vinni oda, ahol vásárolták. Petárdát árusítani, vásárolni, tartani és felhasználni továbbra is tilos. Ettől függetlenül piacok környékén könnyű hozzájutni.
A rendőrség és a NAV rendszeresen razziázik az év utolsó napjaiban a piacok környékén. Ha petárdát találnak, elkobozzák, a tulajdonos ellen pedig eljárást indítanak.
Povázsai Sándor az ORFK osztályvezetője azt mondta: aki petárdát tart, az megszegi a pirotechnikai előírásokat és így szabálysértési eljárást indítanak ellene. A szabálysértési eljárás eredményeképpen pedig különböző szankciókkal sújtható. A legsúlyosabb pénzbírság az 150 ezer forintig terjedhet – tette hozzá.
A katasztrófavédelem azt kéri, hogy a tűzijátékokat soha ne irányítsuk emberre, vagy állatra, ne hajoljunk fölé és mindig tartsuk be az előírt védőtávolságot.
hirado.hu

Ajánljuk

Elkezdődik az éjszakai bobszezon a Zemplén Kalandparkban

Május huszonnyolcadikán elrajtol az éjszakai bob szezon a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban. 2020 óta lehet éjjel …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük