Index / Hírek / Magyarország megszabadult az IMF hiteltől

Magyarország megszabadult az IMF hiteltől

Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn átutalta az IMF-hitel még fennmaradt részét, ezzel Magyarország a Gyurcsány-Bajnai-kormány által felvett hitelt az utolsó fillérig visszafizette. Ez a magyar emberek teljesítménye. Saját erőnkből, külső segítség nélkül tudtunk megszabadulni a nyomasztó adósságtól – értékelte az ország teljesítményét dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő.

Néhány évvel ezelőtt Magyarország olyan ország volt, amelyet egy lapon említettek Görögországgal. Akkor szinte elkerülhetetlennek látszott a pénzügyi, gazdasági katasztrófa. 2010-ben a magyar emberek döntésének köszönhetően azonban új kormány és új gazdaságpolitika vette kezdetét. Azóta mi talpra álltunk, egyre több területen egyre jobban teljesítünk, és most  megszabadulunk az IMF-hiteltől is. Eközben Görögország, amely ugyanazt a megszorításokra épülő politikát folytatja mai napig, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány, nemhogy kikerülne a gödörből, hanem újabbnál újabb mentőövekre szorul.
„Magyarországon a baloldal erkölcsileg 2010-ben bukott meg végérvényesen, de a gazdaságpolitikájuk tulajdonképpen már 2008-ban.Hiszen az IMF-hitel nélkül már 2008-ban elsöpörte volna őket az igazság, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére” – emlékeztetett a hitel és a politika összefüggéseire dr. Mengyi Roland.
Az IMF hitelhez a bukott baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája vezetett. Mert ők a saját zsebükön kívül legfeljebb csak a bankokét és a multik zsebét tömték, a magyar családokét soha. A közpénzeket és a nemzeti vagyont elherdálták, ellopták. Alkalmatlanságukat hitelekkel és megszorításokkal tömködték.  Az IMF-hitel 2008-as felvétele még rátett egy lapáttal erre az egyébként is a szélsőséges gazdaságpolitikára. A megszorításokra még több megszorítás jött. Nekik ez soha nem számított, hiszen ők egy napig se fizették meg az árát.  A magyar embereket és a 2010-ben hivatalba lépő kormányt terhelte a visszafizetés kötelezettsége. Ők mosták kezeiket…
A 2,15 milliárd euró értékű tartozást dollárban, euróban és angol fontban fizette ki a magyar állam. Az előtörlesztéssel 3,5 milliárd forint kamatköltséget takarított meg az ország.
„A bukott baloldal miatt kellett  ezt a számlát kifizetnie Magyarországnak, de nem értük fizettük vissza, hanem a magyar családokért, a gyerekekért, a fiatalokért, az idősekért, a magyar vállalkozásokért tettük” – jelentette ki dr. Mengyi Roland.
mengyiroland.com
 

Ajánljuk

„Újhelyi könyvünnep” : könyvborító tervező pályázatot hirdetett a Kazinczy Ferenc Társaság

„Újhelyi könyvünnep”- könyvborító-tervező pályázatot hirdetett a Kazinczy Ferenc Társaság. Egy szabadon választott kötet borítóját lehet …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük