Index / Hírek / Magyarország jó úton jár!

Magyarország jó úton jár!

A Munkahelyvédelmi Akció első féléves eredményei, a magyar GDP 0,5 százalékos növekedése, és az IMF hitel teljes visszafizetése azt igazolja, hogy a kormány elmúlt három évben tett intézkedéseinek eredményeként Magyarország végleg a fenntartható gazdasági növekedés pályájára lépett.

 

A Munkahelyvédelmi Akciót olyan munkavállalók érdekében indította a kormány, akik életkoruknál vagy élethelyzetüknél fogva különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a munkaerőpiacon, mint például a kisgyermekes édesanyák, az 55 év felettiek, a pályakezdő fiatalok, a tartósan munkanélküliek vagy a szakképzettség nélküliek.
Az első félévben 732 ezer ember foglalkoztatását segítette a program, közülük 356 ezren 55 év felettiek, 30%-uk (220 ezer fő) szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik, 16%-uk (115 ezer fő) 25 év alatti fiatal, 4%-uk (30 ezer fő) kisgyermekes édesanya, 2%-uk (11 ezer fő) tartósan álláskereső személy.
A Munkahelyvédelmi Akciónak is része van abban, hogy Magyarország a munkanélküliséggel szembeni küzdelemben jobban teljesített a többi európai országnál és a nehéz európai helyzet ellenére növelni tudta a foglalkoztatottak számát, a fizetések pedig tartósan őrzik vásárlóértéküket.
Három éve hazánkat még Görögországgal egy lapon emlegették, mára azonban Magyarország pénzügyileg talpra állt, az utolsó fillérig megszabadult a baloldal által felvett IMF-hiteltől, bizonyítva, hogy egy saját lábán megálló, független ország, amely képes magát a piacról finanszírozni. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy hazánk közben kikerült a technikai értelemben vett recesszióból, kilenc év után kiszabadult a túlzottdeficit-eljárás alól, az államadósság csökkenő pályára állt és negyven éve nem volt ilyen tartósan alacsony az infláció, mint most.
Magyarország tehát jó úton jár, amióta szakított a Gyurcsány-Bajnai-szövetség szélsőséges gazdaságpolitikájával. Strukturális reformokra már nincs szükség, a nagyobb területeken pont azok lezárása zajlik, stratégiai változások nem lesznek. Most a fenntartható gazdasági növekedésre kell koncentrálni.
Hazánk sikere, hogy egyszerre tudott megvalósulni a pénzügyi stabilitás és az ország növekedési pályára állítása.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Lezárult a Sport43 program a sátoraljaújhelyi Mászófal központban

A Zemplén Kalandparkban található Mászófal központ is csatlakozott a tavalyi év során ahhoz az országos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük