Index / Hírek / Követendő kesznyéteni példa

Követendő kesznyéteni példa

A Belügyminisztériumtól kapott felzárkóztatási  támogatást felhasználva, döntően közfoglalkoztatás keretében, egy régi istállót átépítve alakították ki Kesznyétenben a közfoglalkoztatási telephelyet. Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő követendő példának nevezte pénteken a  Kesznyétenben tapasztaltakat.

Kecső Imre polgármester köszöntötte a vendégeket és a közmunkásokat, akiknek a munkáját jöttek ünnepelni. Emlékeztetett rá, hogy a község a kezdetektől részt vesz a közmunkaprogramokban, igyekeznek kihasználni a lehetőségeket. Éves szinten mintegy 120 főt tudnak foglalkoztatni. Rövid beszédét követően felkérte dr. Mengyi Rolandot, hogy tartsa meg köszöntőjét.

kesznyeten-kozmunka-05_20130628143324_16.JPG
Dr. Mengyi Roland példaértékűnek tartja az összefogást

„Gratulálok a közösségnek, a polgármesternek, első sorban mindazoknak, akik a két kezükkel részt vettek ebben a programban”-  vette át a szót dr. Mengyi Roland, aki kiemelte:  Magyarország megújul és Kesznyéten is megújul. Most ugyan egy kis beruházásról van szó, de a közmondást idézve: sok kicsi sokra megy. Az elnök méltatta az összefogást, valamint az emberek törekvését, hogy a segélyek felől elmozduljanak a munka világa felé.  Ez nagyon fontos lépés.  Kesznyétent példa ként lehet állítani más települések elé, akár országosan is.
Ezt követően a foglalkoztatás alakulásáról szólt dr. Mengyi Roland. Az országos statisztika szerint áprilisban 32 ezerrel volt kevesebb az álláskereső, mint korábban, májusban pedig 16 ezerrel csökkent a számuk. A munkanélküliek aránya 10,5 százalék. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében áprilisban és májusban is 60 ezer alatt volt a regisztrált álláskeresők száma. Ez hat éve nem volt ilyen alacsony – sorolta az eredményeket, amely alapján összességében elmondható, hogy Magyarország jobban teljesít és Kesznyéten is jobban teljesít.

kesznyeten-kozmunka-12_20130628143324_64.JPG
Közmunkában megújult telephely, megművelt föld

A köszöntőket követően a vendégek és a közmunkások közösen megtekintették az átalakított, felújított épületet, valamint a Start közmunka keretében előállított mezőgazdasági termékekből rögtönzött kiállítást, amelyeket a telephelyhez tartozó nagy portán és a két fóliasátorban  termeltek, továbbá a Girinccsel közös projektben készülő térburkoló elemeket, mederlapokat.  A távlati tervek közt szerepel, hogy szociális szövetkezetet hoznak létre, a termelést tojóüzemmel bővítik és az árut a tiszaújvárosi piacon, valamint egy helyi, szociális boltban értékesítik majd. Ennek a folyamatnak volt egy fontos állomása a telephely kialakítása.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Városi egyéni sakkversenyre várták a nevezőket

A városi egyéni sakkverseny sátoraljaújhelyi fordulójának keretében a Sátoraljaújhelyi Diák Sport Bizottság 4 korcsoportban várta …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük