Index / Hírek / Kezdődik a béremelések időszaka

Kezdődik a béremelések időszaka

Az Országgyűlés döntésével a pedagógusok bére átlagban 34 százalékkal fog emelkedni. A Nemzetközi Valutaalap követelésére 2009-ben a Bajnai-kormány egyhavi bért vett el a pedagógusoktól, a jelenlegi kormány pedig négyhavi bérnek megfelelő emelést biztosít nekik.
A pedagógusbérek emelésével a parlament a béremelések időszakát kezdi meg. Idén emelkedtek a reálbérek, és az Országgyűlés az egészségügyi dolgozók bérének fejlesztéséhez is több lépésben hozzákezdett.
Az elmúlt három esztendő béremeléseinek összesítéséből látható, hogy Magyarországon 2010 második negyedévétől 2013 azonos időszakáig 13,1 százalékkal emelkedtek a nettó keresetek.
A pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelését egyaránt örvendetes dolognak tartjuk, ezért a Fidesz képviselőcsoportja a kormány ezirányú javaslatait támogatni fogja.
A pedagógusok béremelése nemcsak béremelkedést jelent, hanem teljesítménykritériumokhoz kötött minősítési rendszert is. Azaz létrehozzák a pedagógus-életpályaprogramot, ami garancia a jövőre nézve. A következő négy évben a pedagógusok bére kiszámítható módon, évről évre tíz százalékkal emelkedik.
Az ország gazdasági teljesítménye ezt a béremelést teszi lehetővé. Örülünk annak, hogy Magyarország jobban teljesít, ezért juthattunk el odáig, hogy a pedagógusok bére most átlagban 34 százalékkal emelkedhet. A 2009-es tíz százalékos csökkentéshez képest ez mindenképp előrelépés.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük