Index / Hírek / Hiába panaszkodnak a multik, folytatódik a rezsicsökkentés

Hiába panaszkodnak a multik, folytatódik a rezsicsökkentés

November 1-jétől folytatódik a lakossági rezsicsökkentés, egymillió forinthiteles jól járt a jegybanki alapkamat csökkentésével. A drasztikusan megnövekedett banki költségek mérséklését szolgáló ingyenes készpénzfelvételt szabályozó javaslat már az Országgyűlés előtt van- összegezte a költségcsökkentő intézkedéseket dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő.

„Minden bizonnyal tudják, hogy november 1-jétől 11,1%-kal mérséklődik a gáz, a távhő és az áram ára. Így a tavalyi árakhoz képest már 20%-kal kell kevesebbet fizetni ezekért a szolgáltatásokért” – emlékeztetett miskolci sajtótájékoztatóján dr. Mengyi Roland. Amennyiben a polgári kormány 2010-es rezsibefagyasztását is figyelembe vesszük, akkor a negyedik ütem. Egy családnak létszámtól, igénybe vett szolgáltatástól függően évente átlagosan mintegy 90-100 ezer forintos megtakarítást jelentenek az eddigi intézkedések.
Az Országgyűlés nemcsak a novemberi rezsicsökkentésről szavazott, hanem elfogadta a rezsicsökkentés védelméről szóló politikai nyilatkozatot is. A Fidesz elkötelezett amellett, hogy megvédje Magyarország gazdasági függetlenségét, a magyar családok biztonságát.
„Elvárjuk az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását és a több mint 2,5 millió magyar állampolgár aláírásával megerősített döntést” – szögezte le dr. Mengyi Roland. Magyarországot a többi tagállammal azonos jogok illetik meg és azonos kötelezettségek terhelik. Emlékeztetett rá, hogy az uniós közösségi jog nem tiltja a közszolgáltatások árával kapcsolatos hatósági ármegállapítást, mely az Európai Unió 28 tagállamából 18-ban többféle formában is jelen van.
Mennyit takarít meg csak az áram, a távhő vagy gáz novemberi csökkenésével évente egy család? A számítások szerint egy két gyerekes, négyfős vidéki, 70 négyzetméteres távfűtéses lakásban élő család 88 ezer forintot, egy ugyanekkora vidéki, 100 négyzetméteres, gázfűtéses házban élő család pedig 103 ezer forintot. Vidéki kistelepülésen egyedül élő kisnyugdíjas pedig 100 négyzetméteres gázfűtéses lakás esetén 81 ezer forintot. Az adatok a körülményektől függően változnak, tájékoztató jellegűek.
A pénzügyeknél maradva dr. Mengyi Roland elmondta, hogy egymillió forinthiteles járt jól a jegybanki alapkamat csökkentésével, mivel ez számukra azt jelenti, hogy csökkent a hitelek után fizetett kamatok mértéke. A pénzügyi rezsicsökkentés következő lépéseként a parlament előtt fekszik az a jogszabály, amely az ingyenes készpénzfelvételről rendelkezik. Erre azért van szükség mivel tavaly decemberhez viszonyítva elképesztő, átlagosan 45 százalékos mértékben növekedtek a banki költségek Magyarországon, miközben az EU átlag 0,8 százalék volt. Az átlag nettó bérnek megfelelő 150 ezer forintig februártól ingyenessé tennék a bankautomatás első két készpénzfelvételt.
A pénzügyeknél maradva: „A bankadó kivezetésének árát már megint a munkavállalókkal és a gyermeket nevelőkkel fizettetnék meg. Bajnai Gordon egyértelműen adóemelést akar” – jelentette ki dr. Mengyi Roland. Visszaállítanák a korábbi kudarcos adórendszert.
Bajnai Gordon közben politikai szűzfiúként próbálja magát eladni. Ezzel szemben a valóság az, hogy Bajnai a múlt figurája, aki rengeteg lehetőséget kapott már az ország jobbá tételére, de mindig felsült. Dr. Mengyi Roland felhívta a figyelmet a Fidelitas gordonelete.hu címmel interaktív tájékoztató honlapjára, ahol minden olyan információ és kétes ügy megtalálható, amelyet Bajnai szívesen titkolna.
A honlap bemutatja azt az embert, aki sohasem vállal felelősséget a döntéseiért. Felvetik, hogy vállalja-e a felelősséget a Hajdú-Bét csődjéért, több száz család tönkretételéért?  Felelősséget vállal-e azért, hogy Gyurcsánnyal együtt 14 milliárd euró (4200 milliárd forint) új adóssággal terhelte meg az országot?
mengyiroland.com

Ajánljuk

Lezárult a Sport43 program a sátoraljaújhelyi Mászófal központban

A Zemplén Kalandparkban található Mászófal központ is csatlakozott a tavalyi év során ahhoz az országos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük