Index / Hírek / Rejtélyes fényjelenség Sátoraljaújhely felett is

Rejtélyes fényjelenség Sátoraljaújhely felett is

Több ma reggeli hírportálon megjelent, hogy Budapest felett furcsa villanásokat, villámlásokat észleltek tegnap este. Sátoraljaújhelyen is többen tapasztalták a jelenséget, köztük az egyik tévés kollégám is látott tompa villanásokat a Piarista templom felől, amikor épp indult hazafelé. Visszaszaladt szólni nekünk, hogy nézzünk ki az az ablakon a Piarista templom irányába, de mi már nem láttunk semmit. Bevallom őszintén nem igazán hittünk neki, egészen ma reggelig, amikor is megláttam a tegnapi furcsa jelenségekről szóló cikkeket, az Időkép facebook oldalán pedig elolvastam a szemtanúk beszámolóját.

Több verzió született arra, hogy mi okozhatta a tegnap esti furcsa jelenséget, először nagyobb meteorra tippeltek, később a budapesti Veiki Villamosenergiaipari Kutató Intézet XV. kerületi kísérleti telepén folyó munkálatokra. Az egyik hírportál meg is kereste a céget, ahol azt közölték, hogy tegnap este egy nagyfeszültségű szigetelőlánc villamos íves próbáját hajtották végre és a „borús idő kicsit felerősítette a próbát kísérő fényjelenséget”.
Várjuk a szemtanúk beszámolóit a fent leírt jelenséggel kapcsolatban.
Koncz Viktor
fotó/videó: Időkép

Ajánljuk

Az „Év oktatója” címben részesült Altenberger Vera a Kossuth Lajos Gimnázium pedagógusa

A Szerencsi Szakképzési Centrum elismerésben részesítette a fenntartásában működő iskolákban, a 2023/2024-es tanévben kiemelkedő versenyeredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük