Index / Hírek / Energiaoptimalizálás, versenyképesség, gazdaságfejlesztés

Energiaoptimalizálás, versenyképesség, gazdaságfejlesztés

Az unió, Magyarország és a régió összefogásának köszönhetően energiaoptimalizálási rendszer kifejlesztésébe kezd Miskolcon egy informatikai cég. A projektet dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke indította el.

A kedd délutáni nyitórendezvényen Jutasi Zoltán, a Synergon Informatikai Nyrt. elnöke köszöntötte a vendégeket és szólt az energetika és az informatika kapcsolatáról. Kiemelte, hogy a projekt keretében megvalósuló Smart Building rendszer célja a minél hatékonyabb energiafelhasználás biztosítása.

Töröcskei István, Lengyel Levente és dr. Mengyi Roland
Töröcskei István, Lengyel Levente és dr. Mengyi Roland

Dr. Mengyi Roland ünnepi beszédében emlékeztetett, hogy a gazdasági fejlődés lehetőségeinek a feltérképezésére, biztosítására fókuszálnak. Az Európai Unió gazdasági fejlődésének a motorja a következő 30-50 évben Kelet-Közép Európa lesz, beleértve Borsod-Abaúj-Zemplén megye. Ennek érdekében az ipari hagyományainkat úgy kell kamatoztatni, átültetni a jövőbe, hogy javítsa a tőkevonzó képességünket.
– Öröm, hogy a Synergon Borsod-Abaúj-Zemplén megyét választotta  a régió egyik gazdasági motorjával összefogva –  utalt a Miskolci Egyetem tudásbázisára dr. Mengyi Roland, amit technológiai zóna létesítésére szeretnének felhasználni. A high-tech cégek megtelepedése, működése fontos a megye gazdasága számára. Az innovációs folyamatot a gazdaságfejlesztés szolgálatába kívánják állítani.

Dr. Mengyi Roland számos fejlesztővel, műszaki szakemberrel egyeztetett
Dr. Mengyi Roland számos fejlesztővel, műszaki szakemberrel egyeztetett

Dr. Mengyi Roland örömmel nyugtázta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye a kutatás, fejlesztés terén ilyen színvonalas, modern tudományos alapokra támaszkodó projekt megvalósításának a színhelye, mint az energiafelhasználást optimalizáló  intelligens épületmenedzsment program.  Reményei szerint sok hasonló  fejlesztésnek ad majd otthont megyénk.
A felvázolt intelligens épületmenedzsment megoldás az energiafogyasztás optimalizáláson túl azért is fontos számunkra, mivel a fejlesztési projekt itt, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kerül kidolgozásra. Ezáltal munkahelyteremtést valósítanak meg.

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük