Index / Hírek / Befejezéséhez közeledik az Ismerjük meg egymást! projekt

Befejezéséhez közeledik az Ismerjük meg egymást! projekt

Befejezéséhez közeledik az egy éves projekt, mely során érdemi, partneri együttműködés alakult ki a három televízió között.
A projekt célja volt az emberek közötti együttműködés segítése a magyar, szlovák, ukrán határ mentén a három televízió közös tevékenységével.
Ennek során az elmúlt egy évben 2012. április 1. és 2013. március 31. között elkészült 6 db „A Kárpátok Eurorégió” közös információs magazin, a határmenti régió legfontosabb társadalmi, gazdasági, kulturális eseményeivel az alábbi rovatokkal:

– „A hónap témája” mindhárom régióból a legfontosabb esemény összefoglalója
– „Innen, onnan” válogatás a legfontosabb hírekből
– „Érdemes odafigyelni” miniportré példaértékű alkotókkal
– „Természetes” a legszebb természeti értékek bemutatásával
– „Ajánló” a régió legfontosabb rendezvényeinek előzetesével.
Megtörtént a „Határon túl – műsorcsere” 26 alkalommal, heti megjelenéssel mindhárom médiában, a határmenti régió legnagyobb érdeklődésre számottartó történéseivel, eseményeivel.
„Megrendeztük a „Közösen” – televíziós képzést 50 órában, 2012. május 21. – május 25. között a magyarországi egri Eszterházy Károly Főiskola tanárainak vezetésével a Zemplén TV 8 fő, a Tisza 1 TV 8 fő, és a TV Zemplín 6 fő munkatársai beiskolázásával.
Lezajlott az „ÉRDEMES ODAFIGYELNI” – filmszemle 2012. július 27-én, a 3 televízió legértékesebb aktuális anyagaival, illetve a televíziós képzés során elkészült alkotásaival.
Dokumentumfilm kategóriában 9, híradónál 5, tematikus és egyéb kategóriában további 12 produkció érkezett, melyet magyar-szlovák-ukrán közös zsűri értékelt és díjazott. A filmszemlén olyan alkotások kerültek bemutatásra, melyek megalapozták a három országból résztvevő munkatársak kölcsönös elismerését és barátságát. Valamennyi film bemutatásra került a három televízióban.
Március 20-án lezajlott a „HÁTTÉR” – projektzáró médiakonferencia Ukrajnában, Ungváron, helyi és regionális televíziózás jövőjéről a további együttműködés jegyében, különös tekintettel a digitális átállásra.
Március 27-én rendezzük Magyarországon, Sátoraljaújhelyben egy közös szakmai eszmecserét, (work-shop) mely során értékeljük a lezajlott műsorokat, s egyeztetünk a további együttműködés irányairól.
Valamennyi elkészített és bemutatott műsor a három televízió honlapján megtekinthető.
Zemplén TV: www.zemplentv.hu,
Tisza-1 TV: www.tysa1.tv,
TV Zemplín: www.tvzemplín.sk
Letölthető sajtóanyag PDF formátumban

Ajánljuk

Sátoraljaújhelyben is megemlékeztek a kommunista diktatúra áldozatairól

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és a Kossuth Lajos Művelődési Központ hagyományosan …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük