Index / Hírek / A Zemplén TV is átáll a digitális sugárzásra

A Zemplén TV is átáll a digitális sugárzásra

kep1Már interneten is követhető, a hónap végétől pedig digitálisan is sugározza műsorát a Zemplén Televízió. A sátoraljaújhelyi Magas-hegyről, már több mint egy éve digitális formátumban sugározva, ingyenesen nézhető a Mindig TV által biztosított hét csatorna, 2013. novemberében pedig a Zemplén Televízió adása is. Ezek a digitálisan sugárzott műsorok szabadon hozzáférhetőek, és gyakorlatilag stúdió minőségben juttatják el a képet és hangot a nézőkhöz. A térségben működő Zemplén TV műsorszolgáltatása a későbbiekben is mindenki számára elérhető lesz, független attól, hogy jelenleg ki milyen társaságtól rendeli a televíziós szolgáltatáscsomagot.
 
A jobb áttekinthetőség érdekében, példaként három gyakorlatban előforduló esetet különböztethetünk meg:
1. A kábeles előfizetőknek a televízió programozásán túl semmi teendője nincs, a kábelszolgáltatók megoldják az átalakítást.

2. Aki a város fölé emelkedő 500 méteres Magas-hegyről sugárzott televízióadásokat saját antennával veszi, és digitális televíziója van, a jelenlegi hét csatorna mellett, a helyi műsort az UHF 55-ös csatornán fogja elérni. A hagyományos (analóg) régi televízióval rendelkezőknek, az antennához egy jelátalakító úgynevezett „set-top-boxot” is kell vásárolniuk, amely feldolgozza a digitális adásokat, majd a televízión, mint monitoron, megjeleníti a képet és a hangot.

HAGYOMÁNYOS TV DIGITÁLIS VEVŐDEKÓDERREL
HAGYOMÁNYOS TV DIGITÁLIS VEVŐDEKÓDERREL
3. A parabola antennával vagy telefonvonalon (IPTV) televíziót nézők – a jelenlegi szolgáltatás meghagyása mellett-, egyszeri beruházással, a meglévőnél jobb minőségben ingyen nézhetik a közvetlenül digitálisan sugárzott hét csatornát (Mindig TV) és a Zemplén Televízió közösségi szolgáltató műsorát. Mindössze egy digitális vételre alkalmas antenna és egy átalakító „set-top-box” beszerzése szükséges ahhoz, hogy ezután stúdió minőségben, díjtalanul televíziózzanak. (A vételhez a sugárzó adóra rálátás szükséges!) A digitális átállással kapcsolatos tudnivalókról a közszolgálati csatornák mellett a Zemplén Televízióban is folyamatosan tájékoztatjuk nézőinket!

Ajánljuk

Időskorúakat tanítanak internethasználatra középiskolások a Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban

A „Netrevalók” elnevezésű program a generációk közötti személyes kapcsolatra épít. Ennek keretében a fővárosiak mellett …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük