Index / Hírek / A Sárospataki Wass Albert Kör november 23-án megtartotta egyesületté alakulása utáni első rendes közgyűlését

A Sárospataki Wass Albert Kör november 23-án megtartotta egyesületté alakulása utáni első rendes közgyűlését

Az eddig be nem jegyzett szervezetként működő Sárospataki Wass Albert Kör idén önálló jogi személlyé alakult. A június 15-én 20 taggal alapított Kör kérte egyesületként való nyilvántartásba vételét a Miskolci Törvényszéktől, melynek erről határozó végzése szeptember 5-én emelkedett jogerőre.

A most megtartott közgyűlésen az elnökség (Tarnavölgyi László elnök, Demeter Péter alelnök, Fink Nándor elnökségi tag) tájékoztatta a tagságot az alakuló közgyűlés óta elkelt időszakról. Döntöttek a jelenlévők új tagok felvételéről, valamint elfogadták a SWAK 2016. évi munkatervét. A jövő évi programok sorába bekerült – a szokásos Wass Albert felolvasóest, a Székely Szabadság Napján tartandó szolidaritási gyűlés és egyéb évfordulókra való megemlékezések mellett – Becker András 1919-ben a vörös terror áldozatául esett gazdálkodó síremlékének rendbetétele is. Tervezi továbbá az egyesület 2016-ban előadók meghívását, és kirándulás keretében történelmi emlékhelyek meglátogatását is. Nem maradnak el a kéthetente hétfőn tartandó összejövetelek sem, melyeknek továbbra is A Művelődés Háza és Könyvtára ad otthont. Szintén határoztak a közgyűlés résztvevői egyesületi zászló készíttetéséről, valamint arról, hogy kezdeményezik a városból a második világháború alatt és után az egykori Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt személyek emlékhelyének létrehozását.

Az egyesület folytatja a civil mozgalomként megkezdett jótékony célú adománygyűjtési akcióját, tehát idén is lesz karácsonyi adománygyűjtés rászoruló kárpátaljai magyar családok megsegítésére.

A Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Ajánljuk

Sikeren szerepeltek a sátoraljaújhelyi diákok a Kis Alkotók Köre pályázatán

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium két tanulója Jestrebi Stella és Sütő …