Index / Hírek / A minőség arisztokratái

A minőség arisztokratái

A Degenfeld név jól cseng Tokaj-Hegyalján, hiszen a családnak jelentős szőlőbirtokai voltak itt, amelyet annak idején elvettek tőlük, azonban a rendszerváltás után újra kezdték. A Gróf Degenfeld Kastélyszálló megnyitásának 10. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen szombaton köszöntőt mondott Lázár János államtitkár és dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.
Degenfeld-Lindner Mária és férje, Thomas Lindner személyesen fogadták a meghívott vendégeket, többek közt Lázár Jánost, dr. Mengyi Rolandot, Demeter Ervin megyei kormánymegbízottat, Koncz Ferencet, Szerencs polgármesterét, Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőt. A ház úrnője köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy az újrakezdés után, 1996-ban készítették az első bort, a kastélyszállót pedig 10 évvel ezelőtt nyitották meg Tarcalon.
tarcal4_20130907194033_90.jpg
Dr. Mengyi Roland és neje, Lázár János és Demeter Ervin és Thomas Lindner beszélgetés közben
„Büszkék vagyunk arra amit elértünk, építettünk” – vont mérleget Mária asszony, de azonnal hozzátette, hogy sok munka áll még előttük. Van még tennivalójuk.

„Ennek a szőlőbirtoknak a történetében benne az egész XX. század története” – utalt  a történelmi párhuzamokra Lázár János, aki emlékeztetett arra, hogy a sváb gyökerekkel bíró Degenfeld család 300 éve vérrel és verejtékkel szolgálja  a hazát. A Degenfeldek közül sokan jobb magyarok lettek, mint akik esetleg régebbre tudják visszavezetni a családfájukat. Megszolgálták  a bizalmat.

tarcal7_20130907194033_13.jpg
Sokan fogadták el a Degenfeld család meghívását
Ezt követően Mária kalandos élettörténtét ismertette, aki Kolozsváron született, s gyerekként, a 60-as években néhány bőrönddel hagyták  el Romániát. Az NSZK-ban kezdtek új életet. Szorgalmuknak, kitartásuknak köszönhetően lettek régi-új hazájuk megbecsült polgárai. A családban tovább adták a hazaszeretetet, amiért megilleti őket a legnagyobb tisztelet, megbecsülés. Mindenben partnere volt férje, Thomas Lindner. A család történetében új lendületet hozott a hegyaljai befektetés. A borkombinátos silányságot leváltva itt az igényesség és a minőség uralkodik. Mária és Thomas a bor arisztokratái. Az államtitkár sok sikert kívánt a folytatáshoz.
Márkus György pezsgő szakértő szólt a magyar pezsgőgyártás átalakulásáról és méltatta a ház pezsgőjét, amely első próbálkozásra egészen jól sikerült.
tarcal8_20130907194033_40.jpg
Dr. Mengyi Roland a megkezdett munka folytatására biztatta a házigazdákat
Dr. Mengyi Roland pohárköszöntőjében kitért a Felső-Magyarországon, benne Tokaj-Hegyalján élő egyéniségek fontosságára. „Ma a múltat és hagyományokat tisztelő, a jövőbe mutató egyik példát ünnepeljük… Tovább kell szőni azt az álmot, amelyet az első kő lerakásakor elkezdtek” – biztatta a további aktív cselekvésre a házigazdákat a megyei közgyűlés elnöke. Külön kitért a hagyományok őrzésének, ápolásának, továbbadásának a fontosságára, ami nagyon nagy érték a mai, felgyorsult világban.
tarcal2_20130907194033_9.jpg
A ház úrnője szegte meg az ünnepi tortát
„Emelem poharam azokra akik sokat tettek Tokaj-Hegyalja hagyományainak megőrzéséért, ápolásáért!” – zárta  köszöntőjét dr. Mengyi Roland, s koccintottak az elmúlt tíz évre, s a reményteli folytatásra.
mengyiroland.com

Ajánljuk

Elkészültek a szavazólapok mintái: ülésezett a Sátoraljaújhelyi Helyi Választási Bizottság

A polgármesterjelöltek, az egyéni képviselőjelöltek valamint a nemzetiségi képviselőjelöltek adatait tartalmazó szavazólap mintáit ellenőrizték a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük