Index / Hírek / A médiatanács pályázattal támogatja a helyi televíziók digitális átállását

A médiatanács pályázattal támogatja a helyi televíziók digitális átállását

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program keretein belül 312 millió forintos pályázattal támogatja a helyi televíziók digitális átállását – jelentette be Auer János, a médiatanács tagja pénteken a West-Pannon Audiovizuális Klaszter által szervezett konferencián, Zalaegerszegen.
Az országos digitális átállás Magyarországon két ütemben július 31-én és október 31-én valósul meg. A lakosság felkészülését és a szociálisan rászorulók technikai átállását az NMHH segíti azzal, hogy a jogosultak számára beszereli a szükséges vételi eszközöket.
A hatóság a helyi televíziókat is támogatja, a médiatanács által most kiírt pályázat a helyi televíziók számára biztosítja a digitális átálláshoz szükséges berendezések költségeinek fedezetét. A pályázat szakmai tartalmát a helyi televíziók országos egyesületével is egyeztetették. A digitális átállás mindenki számára jobb minőségű televíziózást fog jelenteni – közölte Auer János.
Kollarik Tamás, a médiatanács tagja arról beszélt, hogy a tanács folyamatos kapcsolatban van a szakmai partnerszervezetekkel, a helyi televíziók, rádiók országos egyesületével. A közös munka folyamán számos pályázati kiírásban, hatókörükbe tartózó feladatokban egyeztetnek a szervezettekkel.
Szólt arról is, hogy a West-Pannon Audiovizuális Klaszter munkáját kiemelten fontosnak tartják. A médiaklaszter a Nyugat-Dunántúlon 22 médiumot, helyi televíziókat és online felületeket tömörít magába. Adásaikat 800 ezer ember nézi rendszeresen. Az együttműködés keretében közös piackutatást, műsorkészítést és marketingtevékenységet folytatnak.
A klaszter által rendezett konferencián szó esett arról, hogy a médiatanács egységes és jóval kedvezőbb díjszabást alakított ki az összes helyi, magyarországi médiaszolgáltató számára, és előadást tartottak a Magyar Média Mecenatúra programról is.
A konferenciát követően megkezdődik a IX. Göcsej Filmszemle Zalaegerszegen. A zalaegerszegi televízió pályázatára 76 alkotás érkezett dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriában. A pályaművek huszonnégy hazai városból és a határon túlról – a Vajdaságból, a Felvidékről és Erdélyből – érkeztek.
MTI

Ajánljuk

A marosvásárhelyi Kultúrpalota meglátogatására kaptak meghívást a katolikus iskola diákjai

A sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Katolikus Általános Iskola már több éve részt vesz a Magyarország …

2 hozzászólás

  1. Akkor ezek szerint a Zemplén TV sem marad ki az idén a digitális sugárzásból? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük