Index / Hírek / A jövőt álmodták papírra

A jövőt álmodták papírra

Ilyen lesz Tokaj felnőtt koromban címmel hirdetett gyermekrajz pályázatot májusban dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A  legjobbak készítőit vasárnap Miskolcon látták vendégül közös mozizáson, s két meglepetésvendéggel is találkozhattak.
Komoly kihívás várt a gyerekekre, ugyanis az volt a feladatuk, hogy rajzolják meg, milyennek képzelik el Tokaj városát, a környező hegyvidéket, a szőlő és borvidéket, vagy a vízi világot 30 év múlva. A 7-10 és 11-14 éves korosztályok számára meghirdetett versenyre mintegy 60 pályamunka érkezett. A kiválasztott legjobb 5-5 alkotás a tokaji általános iskola aulájában lett kiállítva. Valamennyi pályázó emléklapot kapott, valamint egy kis ajándékot, a nyertes öt-öt pedig oklevelet, rajzfelszerelést, sporteszközöket. A 3-3 legjobb még egy miskolci mozilátogatást is nyert mellé, amelyet a szünidő első hétvégéjére időzítettek.
Nagy volt a meglepetés és öröm, amikor megérkeztek a sztárok
Nagy volt a meglepetés és öröm, amikor megérkeztek a sztárok

A gyerekek és a kísérő pedagógus vasárnap délelőtt érkezett meg Miskolcra. A gyerekek által közkedvelt egyik étteremben megreggeliztették a társaságot. Közben két meglepetés vendég is érkezett Bacsa Patrik, a DVTK fiatal csatára és Pál Dénes énekes személyében. A gyerekek beszélgethettek a vendégekkel, akiktől dedikált fotókat is kaptak. Lesz majd mit mutogatni otthon, dicsekedni a barátok előtt. Természetesen közös fotók is készültek a sztárokkal – az étterembe betérő tinilányok irigységére. A program fénypontja a közös mozizás volt.

A kicsik az élmény mellé dedikált fotókat is kaptak emlékbe
A kicsik az élmény mellé dedikált fotókat is kaptak emlékbe

Érdekesség, hogy a legfiatalabb nyertes 7 éves fiú volt, a legidősebb pedig 14 éves lány. Lakóhely szerint a hatok közül egy volt tarcali, a többi tokaji. A nemek aránya: 5 lányra jutott a már említett egy szem fiú.

Talán a csekély korkülönbségnek köszönhetően hamar feloldódott a társaság és eluralkodott a jókedv
Talán a csekély korkülönbségnek köszönhetően a fiatalokon hamar eluralkodott a jókedv

A rajzpályázat győztesei: Galambos Eszter, Gál Péter Zoltán, Hornyák Renáta, Kiss-Tóth Marcell, Kun Balázs, Kun Zsófia, Pozsa Dorka, Técsi Boglárka, Técsi Klára, Tóth Noémi.

mengyiroland.com

Ajánljuk

Lezárult a Sport43 program a sátoraljaújhelyi Mászófal központban

A Zemplén Kalandparkban található Mászófal központ is csatlakozott a tavalyi év során ahhoz az országos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük