Index / Hírek / A családok helyett a bankok oldalára álltak

A családok helyett a bankok oldalára álltak

Egyre több jel utal arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány tudta, milyen veszélybe sodorja a magyar családokat  a devizahitelek felpörgetésével.  Ha valaki tudja, hogy bajt okoz a másiknak, sőt, a bajban magára is hagyja, azt úgy hívjuk: szándékos károkozás és cserbenhagyás – nevezte nevén a dolgokat dr. Mengyi  Roland országgyűlési képviselő.

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon jobbkeze, Szigetvári Viktor, az E2014 társelnöke a napokban ismerte el, hogy „az akkori kormányok bizony hibáztak az állami szabályozásban” a devizahiteleket illetően.  Az egyik bank vezetőjének nemrég tett nyilatkozata szerint ő már 2007-ben „megmondta akkori kormánynak és a jegybanknak, hogy állítsák le a devizahitelezést, de nem törődtek vele”.  Ekkor a miniszterelnököt Gyurcsány Ferencnek hívták, akinek kormányában ott ült Bajnai Gordon, a jegybankot pedig Simor András vezette… A kör bezárult.
„Ezek alapján kijelenthető, hogy nem törődtek a figyelmeztetéssel, nem törődtek mi lesz azokkal a családokkal, akik devizahitelt vettek fel.  Mindezek a nyilatkozatok csak megerősítik azt, amit eddig is sejtettünk, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány tudatosan hagyta, hogy a magyar családok devizában eladósodjanak, mert ez a bankoknak jó üzlet volt, s nyilván nekik is. Felháborító, hogy ezek után a baloldal naponta próbálja sikálni a felelősségét és azt hangsúlyozzák, hogy az első Orbán-kormány vezette be a devizahiteleket.” – reagált a hírekre  dr. Mengyi Roland.
Az első Orbán-kormány idején erős otthonteremtési támogatási rendszer volt, szinte senki se vett fel deviza alapú hitelt, amely  2004 előtt csupán egy százalékát tette ki az összes hitelállománynak.  Ez 2010-re 50 százalékra ugrott!  Ezt kísérte egy szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitika. A lakosságot emellett megszorítások sújtották, nőttek az adók, a rezsi, csökkent a fizetések értéke.
„Ezek után akik tönkretették az érintett családokat, ma ugyanazt a veszélyes gazdaságpolitikai elképzeléseket halljuk. Bajnai Gordonnak ma is csak annyira tellett a devizahitelesek kapcsán, hogy előálljon egy bankmentő csomaggal” – vont mérleget dr. Mengyi Roland.
http://www.mengyiroland.com

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük