Index / Hírek / Wass Albertre emlékeztek Sárospatakon

Wass Albertre emlékeztek Sárospatakon

Az erdélyi író tisztelői a szokatlan időpont és a hideg ellenére a sárospataki Wass Albert parkban lévő emlékkőnél gyűltek össze, ahol a debreceni Gróf Wass Albert Társaságot képviselő házaspár, Tulipán Tamás és neje, Csilla asszony részvételével emlékeztek meg az egyesület névadójáról.

A jelen lévők Földházi István és Lencsés Anna tolmácsolásában hallgathattak meg egy-egy Wass Albert verset. A 108 éve született írót Tarnavölgyi László méltatta. A SWAK elnöke emlékbeszédében Wass Alberttől és Wass Albertről szóló idézettel emlékezett meg arról a szerzőről, akit a rendszerváltás előtt Romániában és Magyarországon is elhallgatott a hivatalos kultúrpolitika. Műveit a széles közönség csak a rendszerváltás után ismerhette meg. Ma már Wass Albert a legnépszerűbb és legolvasottabb íróink egyike.

emlekezes_Wass_Albertre

Magyarságtudat, nemzeti elkötelezettség, hazaszeretet, Istenhit, a szülőföld, az ősök és a hagyományok tisztelete – ezek jellemzik leginkább Wass Albertet és erre tanít bennünket is, állapította meg a szónok. Egész életének, munkásságának középpontjában Erdély és a magyarság ügye állt, szinte mindenét erre áldozta. Számunkra ez a Wass Albert hiteles és példakép, követendő, akihez ragaszkodunk és ragaszkodnunk kell – zárta gondolatait Tarnavölgyi László. Tulipán Tamásné éneke tette teljessé a megemlékezést a Wass Albert parkban, amit a Székely himnusz sorai és a koszorúk elhelyezése zárt.

emlekezes_Wass_Albertre2

 

Az emlékezők ezután a Gutenberg terembe mentek, ahol meghallgatták Tulipán Tamás pedagógus, képzőművész és mítoszkutató Magyar őskereszténység című érdekes és gondolatébresztő előadását, amellyel Wass Albert Hagyaték című regényének bemutatását gazdagította.

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Ajánljuk

XXI. alkalommal készültek vad-és halételek Széphalmon

XXI. alkalommal várták a csapatokat és érdeklődőket a Nemzetközi Vad- és Halételfőző versenyre Széphalomba. A …