Index / Hírek / Villamosítják a Sátoraljaújhely-Mezőzombor vasútvonalat

Villamosítják a Sátoraljaújhely-Mezőzombor vasútvonalat

2016-ban kezdődhet el és 2017-18-ban fejeződhet be a Sátoraljaújhely-Mezőzombor közötti 45 kilométeres vasútvonal teljes villamosítása. Ez derül ki abból az Országgyűlésben, a 2015. június 22-ei ülésnapon elhangzott szóbeli kérdésre adott válaszból, amit Dr. Hörcsik Richárd Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője tett fel Tasó Lászlónak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárának.

A beruházás tervezési időszaka befejeződött. Tisztelettel jelentem, hogy miniszter úr, Seszták Miklós elrendelte a NIF Zrt. felé a projekt végrehajtását. A vonalszakasz felújítása hazai forrásból már jelenleg is zajlik, körülbelül kettő évet vesz igénybe a villamosítás további folytatása és a projekt befejezése.

Azért kezdeményeztük a korábbi hónapokban, és a múlt hét előtti napokban, (június) 9-én elfogadásra is került egy gyorsító csomag, amely segítségével az előkészítés is gyorsabb és rövidebb lesz, és a kivitelezésben is hasonlóan számíthatunk a rövidülésre. Tehát az a lényege, hogy 2016-ban hozzákezdünk, és 2017-18-ban mindenképpen befejezzük a Mezőzombor-Sátoraljaújhely közötti 45 kilométeres vasútvonal villamosítását. Tehát a másik nagy nyertesek a zempléniek és a térség lakói lesznek. Sok sikert kívánok és jó munkát nekik! – mondta válaszában Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Ajánljuk

Elkészültek a szavazólapok mintái: ülésezett a Sátoraljaújhelyi Helyi Választási Bizottság

A polgármesterjelöltek, az egyéni képviselőjelöltek valamint a nemzetiségi képviselőjelöltek adatait tartalmazó szavazólap mintáit ellenőrizték a …