Index / Hírek / Vasárnap lépett életbe a MÁV és a GYSEV 2019-2020-as menetrendje

Vasárnap lépett életbe a MÁV és a GYSEV 2019-2020-as menetrendje

A vasárnap életbe lépő, új vasúti menetrend számos kedvező változást hoz az utasok számára: bővül a választható vonatok száma, minősége, javul a szolgáltatási színvonal.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egy vasárnapi sajtótájékoztatón elmondta, tárcája stratégiai célja a vasúti személy- és áruszállítási szolgáltatások színvonalának és hatékonyságának javítása. Azon dolgoznak, hogy az egyre versenyképesebb vasút adja a közösségi közlekedés gerincét.

Több vonalon is csökken a menetidő
A módosításoknak hála 2019-2020-as menetrendben a korábbiakhoz képest Budapest és Sátoraljaújhely között 35 perccel, Budapest és Zalaegerszeg között 34 perccel, Győr és a Balaton között közel 30 perccel, a főváros és Szeged között 18 perccel, Budapest és Pécs között 13 perccel gyorsabb eljutást biztosítanak a vonaton utazóknak.

Az új menetrendben Zalaegerszegre is el lehet jutni InterCity-vel, Székesfehérvár és Veszprém érintésével kétóránként megy a Göcsej IC-járat, így 17-34 perccel csökken a menetidő ezen a vonalon.

A korábbihoz képest csaknem 30 perccel csökken az eljutási idő Győr és Balatonszentgyörgy között, a nyugat-dunántúli városok és a Balaton közötti kapcsolat számottevően javul.

Televonat fog járni a szegedi vonalon is
Az államtitkár elmondta, a MÁV-Start a szegedi vonalon is bevezeti a Debrecen-Nyíregyháza felé már népszerűnek bizonyult Televonat szolgáltatását. Az iskolai tanítási rend szerint vasárnaponként közlekedő járatokon Flirt motorvonatok vehetők igénybe kedvezményes áron, a hagyományos 50 százalékos jegynél is olcsóbb jegytípussal, helybiztosítással.

Az új vasúti menetrendről bővebben itt olvashat.

MTI

Ajánljuk

Kosárlabda versenyre hívta az általános iskolásokat a Sátoraljaújhelyi Diák Sport Bizottság

A Sátoraljaújhelyi Diák Sport Bizottság versenynaptárában egyéni és csapatsportok egyaránt szerepelnek. A legutóbb kosárlabda versenyre …