Index / Hírek / Újra lehet pályázni az Esély Otthon Sátoraljaújhelyen lakhatási és ösztönző támogatásra

Újra lehet pályázni az Esély Otthon Sátoraljaújhelyen lakhatási és ösztönző támogatásra

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata az EFOP-1.2.11-16-2017-00041 számú, Esély Otthon Sátoraljaújhelyen elnevezésű projekt keretében, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Esély Otthon – „Esély Otthon Sátoraljaújhelyen” ösztönző támogatásainak Szabályzatáról hozott 158/2018.(X.31.) határozata alapján pályázatot ír ki a 18-35 év közötti korosztályba tartozó fiatalok számára.

A projekt célja a Sátoraljaújhelyen élő 18-35 éves korosztály helyben történő boldogulásának a segítése, képzési, szabadidős és munkalehetőségeinek a bővítése, foglalkoztathatóságuk javítása, valamint helyben elérhető, megfizethető megfelelő színvonalú lakhatás biztosítása.

A pályázat keretében azon fiataloknak is segítséget kíván nyújtani az önkormányzat, akik lakóhelyként Sátoraljaújhely városát választják, és itt valamilyen hiányszakmában helyezkedtek, helyezkednek el.

Ezen cél elérésére 14 önkormányzati lakás került felújításra és bútorokkal, háztartási gépekkel felszerelésre, melyet a pályázók 2 éves futamidőre kaphatnak meg. Ezen időszak alatt bérleti díjat nem, csak a rezsiköltségeket kell fizetniük, valamint közösségi célú önkéntes tevékenységet kell végezniük. A lakhatás biztosítása mellett pénzbeli ösztönző támogatás is adható, továbbá számos olyan rendezvény és program megrendezésre kerül, melyeken a fiatalok munkaszerzési, elhelyezkedési ismereteket, tanácsokat kapnak.

A lakhatási támogatás keretében két év időtartamra bérlakást biztosít a nyertes pályázók részére, ahol bérleti díjat nem, csak a rezsiköltségeket kell fizetni. A lakhatási támogatás mellett pénzügyi ösztönzőre is pályázhatnak a fiatalok, ennek keretében 12 hónapon keresztül havi bruttó 50 000.-Ft pénzbeli juttatást kapnak a nyertes pályázók.

A pályázat keretében az alábbi lakások kerülnek kiutalásra:

Cím Szoba m2 komfortfokozat
1. 3945 Sátoraljaújhely-Rudabányácska Bányácska utca 12. 1 45 összkomfortos
2. 3980 Sátoraljaújhely Hajnal u. 12. Fsz.1. 2 54 komfortos

A lakhatási támogatás és a pénzbeli ösztönző támogatás együttesen és külön-külön is kiosztásra kerülhet.

A pályázók köre:

Pályázatot nyújthatnak be azon 18-35 év közötti személyek, akik hiányszakmával rendelkeznek, valamint Sátoraljaújhelyen lakóhellyel rendelkeznek vagy itt kívánnak letelepedni és Sátoraljaújhely közigazgatási területén működő munkáltatónál dolgoznak, vagy ott kívánnak munkát vállalni.

A részletes támogatási feltételek és információk a pályázati szabályzat és pályázati űrlapok elérhetők a http://www.nyilvanossag.satoraljaujhely.hu/eselyotthon/letoltes.htm oldalon.

A pályázat elbírálása:

A beérkezett pályázatok a fent megnevezett határozat mellékletét képező meghatározott szempontrendszer alapján kerülnek rangsorolásra, és ennek figyelembe vételével a Szociális és Egészségügyi, a Gazdasági, Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási, valamint a Nevelési- Ifjúsági, Civil- Sportügyi és Közművelődési  bizottságok döntenek együttes, zárt ülés keretében a  támogatás elbírálásáról.

A pályázatok benyújtásának feltételei:

A pályázatok benyújtásának ideje: 2019. augusztus 31. napja 17:00 óra.

A pályázatok benyújtásának módja:

Személyesen a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatalban, 3980, Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5., postai úton ugyanezen címre, elektronikusan a jegyzo@satoraljaujhely.hu címen.

A pályázati döntés várható határideje: 2019. szeptember 15.

A döntést követően 8 napon belül a pályázók kiértesítésre kerülnek.

A támogatások kezdő időpontja: 2019. október 1.

 

Ajánljuk

Teherautókat, buszokat ellenőriztek a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai

Teherautókat, buszokat ellenőriztek a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai. Egy országos akció keretében, így Sátoraljaújhelyen is, több …