Index / Hírek / Tóni a Zemplén Kalandparkban suhant

Tóni a Zemplén Kalandparkban suhant

Látássérülten teljesítette az Országos Kéktúrát Puskás Antal. Augusztus 15-én indult és október 11-én ért célba Hollóházán 1160 kilométert tett meg. A természet szeretetét édesapjától örökölte. A Másfélmillió lépés Magyarországon című műsor hatására határozta el, hogy egyszer végigjárja a klasszikus kék útvonalát. Álma megvalósításában a magyar Természetjárók Szövetsége illetve a Turista Magazin munkatársai is segítették.

Rudabányácskán illetve Sátoraljaújhelyen tartotta utolsó pihenőjét Puskás Antal, mielőtt megtette a Kék túra végső 40 kilométerét. A látássérült fiatalember augusztus közepén indult el, hogy teljesítse gyermekkori álmát és végigjárja a Vas megyei írott kőtől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hollóházáig tartó kék jelzés több mint 1100 kilométeres távját.
kep_2994_400x604t5_ic

A 42 éves túrázó, akinek csőlátása és farkasvaksága van társakat keresett, és májusban a magyar természetjárók Szövetségéhez fordult segítségért. A keresésnek hamar híre ment és a Turista Magazin munkatársai is bekapcsolódtak az út szervezésébe. A két hónapos út során Tóni sosem volt magányos, sőt volt olyan nap amikor harmincan kísérték.
Ahogy az út során mindenütt Sátoraljaújhelyen is akadtak segítői, támogatói Tóninak, sőt itt is készültek neki meglepetéssel. Kísérőivel a Zemplén Kalandparkban tölthetett el egy napot.

Tóni a Sátoraljaújhelyi kalandok után sikeresen megmászta a Nagy Milicet. Hollóházán a kéktúra emlékkőnél pezsgőbontással ünnepelte a célba érkezést a túrázó. Tóni még szinte a végére sem ért a kék túráknak, de már a következő terveket szövögeti. A klasszikus kék után többek között a kék tört is teljesíteni szeretné.

Ajánljuk

Sikeren szerepeltek a sátoraljaújhelyi diákok a Kis Alkotók Köre pályázatán

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium két tanulója Jestrebi Stella és Sütő …