Index / Hírek / Sátoraljaújhely is csatlakozott az amnesztiafelhíváshoz

Sátoraljaújhely is csatlakozott az amnesztiafelhíváshoz

Levélben kereste meg Sátoraljaújhely önkormányzatát Franka Tibor, Kerepes polgármestere, melyben arra kérte az újhelyi képviselő-testületet, hogy csatlakozzanak az amnesztiafelhíváshoz.

A felhívásban arra kérik Áder János köztársasági elnököt és Kövér László házelnököt, hogy a megrendült társadalmi igazságérzet helyreállítása érdekében „tegyék meg a megfelelő intézkedéseiket, és akár együttesen terjesszenek elő egy törvényjavaslatot annak érdekében, hogy Magyarország Országgyűlése törvényalkotás útján gyakoroljon közkegyelmet a 2006. október 26-tól 2010. április 25-ig terjedő időszakban elkövetett, politikai ellenállásként is értékelhető cselekmények miatt indítható, indított és már lezárt büntetőeljárások vonatkozásában.”

Sátoraljaújhely képviselő-testülete 2016. december 15-i ülésén egyhangúlag elfogadta a 280/2016.(XII.15.) sz. határozatát, melyben arra kérte fel Áder János államfőt és Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az Országgyűlés közkegyelemben részesítse azokat, akik ellen a 2006 és 2010 közötti, „politikai ellenállásként értékelhető cselekmények miatt” indult büntetőeljárás.

Ez idáig az újhelyi és a kunszentmiklósi képviselő-testület csatlakozott Kerepes mellé.

KV

Ajánljuk

Sikeren szerepeltek a sátoraljaújhelyi diákok a Kis Alkotók Köre pályázatán

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium két tanulója Jestrebi Stella és Sütő …