Index / Hírek / Sátoraljaújhely és Trianon címmel pályázatot hirdetnek 12-20 év közötti sátoraljaújhelyi kötődésű fiataloknak

Sátoraljaújhely és Trianon címmel pályázatot hirdetnek 12-20 év közötti sátoraljaújhelyi kötődésű fiataloknak

A történelmi Magyarország területét szétdaraboló és a magyar nemzet harmadát idegen államok fennhatósága alá szorító békediktátum 100. évfordulójára emlékezve Sátoraljaújhely Város Önkormányzata „SÁTORALJAÚJHELY ÉS TRIANON” címmel pályázatot hirdet.

 

2020-ban a trianoni békediktátum 100. évfordulója egyben a nemzeti összetartozás éve lesz Magyarországon. Az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés meghatározta a háborúban vesztes Magyarország új határait. A magyar népesség öt (a mai állapot szerint nyolc) államban találta magát, és vele együtt történelmi és kulturális emlékhelyeinek nagy részét is. Zemplén vármegye területének több, mint 70%-a került elcsatolásra. Sátoraljaújhely városa különösen is megszenvedte a döntést, hiszen az új határ a Ronyva-patak mentén kettévágta a települést, és ez városunk fejlődésére szinte a mai napig negatív kihatással van.

Pályázati kategóriák:

 

  1. Irodalmi (vers, esszé)

A pályázaton egy nevező egy pályamunkával nevezhet. Az esszék esetében minimum terjedelem 4000 karakter (szóköz nélkül), a versek esetében nincs terjedelmi megkötés.

A pályamunkák beadásának határideje: 2020. március 31.

Eredményhirdetés: 2020. május első hete

 

  1. Képzőművészeti (grafika, festmény, plasztika, szobor)

A pályázaton egy nevező művészeti áganként (grafika, festmény, plasztika, szobor) egy alkotással nevezhet. A beadott pályamunkákból a Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ kiállítást rendez. A beérkező pályamunkák mennyiségétől függően lehetséges az előzsűrizés, a kiállításra kerülő alkotások kiválogatása.

A pályamunkák beadásának határideje: 2020. március 31.

Kiállítás megnyitó és eredményhirdetés: 2020. május első hete

 

Pályázók köre:               A pályázaton azon 12-20 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik sátoraljaújhelyi kötődésűek.

  1. korcsoport: 12-15 év közöttiek
  2. korcsoport: 16-20 év közöttiek

 

Díjazás: 1.helyezett: 50.000.-Ft, 2. helyezett: 30.000.-Ft, 3. helyezett: 20.000.-Ft.

A díjazás korcsoportonként és kategóriánként külön értendő. Továbbá az összes díjazott egy kárpátaljai kiránduláson vehet részt, melynek részletei az eredményhirdetés alkalmával kerülnek közlésre.

 

A pályaművek benyújtása: a pályamunkákat kérjük jeligével ellátni, illetve a pályamunkával együtt lezárt, a pályamunkára írt, azzal azonos jeligével ellátott borítékban a pályázó nevét, címét, elérhetőségét (telefon, e-mail), iskolájának megnevezését. Az alkotásokat a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatal Titkárságára (3980, Sátoraljaújhely, Kossuth tér 5.) kérjük eljuttatni.

Ajánljuk

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a „Fülöp a különc emlék futóversenyt” Bodrogkeresztúron

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a „Fülöp a különc emlék futóversenyt” Bodrogkeresztúron. Rekordszámú jelentkező gyűlt össze …