Index / Hírek / Önkormányzati tulajdonú telkek eladása CSOK igénybevételéhez

Önkormányzati tulajdonú telkek eladása CSOK igénybevételéhez

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata támogatni kívánja azon családokat, akik a családok otthonteremtési kedvezményének (CSOK) igénybevételével új családi házat szeretnének építeni Sátoraljaújhelyben. Ennek elősegítésére az Önkormányzat hamarosan eladásra fogja kínálni beépítésre alkalmas, közművesített, lent megjelölt ingatlanait.

 

Az Önkormányzat nemcsak a telkek elidegenítésre való felajánlásával, hanem anyagilag is támogatni szeretné a CSOK-ot igénybevevő családokat, így az ingatlanok forgalmi értékéből 20-30 % kedvezményt szeretne biztosítani.

 

További lehetőség a gyermeket vállaló családoknak, hogy Sátoraljaújhely Város Önkormányzata a közigazgatási területén történő lakás építéséhez 600.000.- Ft kamatmentes támogatást biztosíthat, amennyiben a támogatást igénylők a Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének a lakáshoz jutás helyi támogatásának szabályairól szóló 12/2014.(VII.10.) önkormányzati rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek.

 

A leni ingatlanok megvételére azon családok pályázhatnak, akik:

  • CSOK igénybevételével kívánnak lakóingatlant építeni, és a CSOK feltételeinek megfelelnek (büntetlen előélet, munkaviszony, köztartozás mentesség),
  • sátoraljaújhelyi állandó lakcímmel rendelkezik vagy legalább az egyik házastárs 1 éve határozatlan munkaidejű munkával rendelkezik Sátoraljaújhelyben, de a másik fél is biztosított.

 

Amennyiben a megvásárolt ingatlant 5 éven belül nem építik be vagy eladják (kivéve: halál, válás esete) abban az esetben a vételárkedvezmény teljes összegét vissza kell fizetni Sátoraljaújhely Város Önkormányzata részére.

 

hrsz. terület (m2) megjegyzés
593/2 1.591 Zrínyi u. végénél, Sportcsarnok mögött, közművek az ingatlan előtt
1804 1.827 Ipartelep utca, üres telek, közművek az ingatlan előtt
3161/8 635 Benczúr Gy. u.6.sz. melletti üres ingatlan, közművek ingatlan előtt
2008 833 Ulrik Lovag (Pataki) utca 12. sz. mögötti beépítetlen terület, murvás út, közművek az utcában
3979/2 515 Széphalom, Tűzoltó tér 19. sz-ú ingatlannal szemközti beépítetlen terület, közművek utcában
4129/4 889 Széphalom, Temető utca végénél jobbra, nyeles telek, közművek az ingatlan előtt
3558/5 871 Rudabányácska, Lőtér utca, Levente park melletti terület, közművek az ingatlan előtt
7073 4384 Károlyfalva, Dózsa György utca mellett murvás út, közművek az utca elején, akár 2 db telek kialakítható

 

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata a magántulajdonban lévő telkek tulajdonosainak is szeretne segítséget nyújtani – mintegy közvetítőként – a beépítésre alkalmas ingatlanjaik meghirdetésével. Ezen ingatlanok árát azonban nem áll módjában befolyásolni az önkormányzatnak, megegyezés kérdése lesz.

 

Kérjük a telektulajdonosokat, akik szeretnék ha önkormányzatunk közvetítő lenne ingatlanjaik meghirdetésére, vegyék fel a kapcsolatot lenti munkatársainkkal.

A magántulajdonban lévő telkek meghirdetésére a következő hirdetményünkben (kb. 1 hét múlva) fog sor kerülni, amelyet folyamatosan frissíteni fogunk.

 

Dr. Fodor-Varga Mirjam, Hrinkó Beáta 525-127 (fejlesztes@satoraljaujhely.hu)
Kaibás László 525-161
Németh Ágnes 525-130

Ajánljuk

Egyre több kerékpáros és motoros vesz részt a közlekedésben

Egyre több kerékpáros és motoros vesz részt a közlekedésben, ezért arra hívja fel a figyelmet …