Index / Hírek / Legyen elővigyázatos, ne dőljön be a csalóknak!

Legyen elővigyázatos, ne dőljön be a csalóknak!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra álellenőrökről érkezett bejelentés, akik a katasztrófavédelem munkatársainak adják ki magukat, majd a gázkészülékek flexibilis csövének felülvizsgálata, cseréje kapcsán próbálnak pénzt kicsalni a gyanútlan lakosoktól.

A katasztrófavédelem ügyintézői, minden esetben, egyenruhában, szolgálati igazolványuk felmutatását követően hajtják végre a szükséges ellenőrzéseket, melyek alkalmával készpénz átvételére nem jogosultak.

Gázkészülék csatlakozók felülvizsgálatával, cseréjével, csatlakozók árusításával kapcsolatos tevékenységet a katasztrófavédelem nem végez!

A csalók tevékenységüket jogosulatlanul, anyagi haszonszerzés céljából végzik. Amennyiben az ellenőrzést végrehajtó személy önmagát előzetesen nem igazolja, kérjék tőle a szolgálati igazolvány felmutatását. Abban az esetben, ha az illető hatósági személyazonosságára, szervezeti állományba tartozására nézve kétség merülne fel, haladéktalanul értesítsék a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a +36/46-502- 962-es telefonszámon.

A Katasztrófavédelem munkatársainak felismerését az alábbi képek segítik:
(Szolgálati jelvény, Szolgálati ruházat, Szolgálati igazolvány)

Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Ajánljuk

Az „Év oktatója” címben részesült Altenberger Vera a Kossuth Lajos Gimnázium pedagógusa

A Szerencsi Szakképzési Centrum elismerésben részesítette a fenntartásában működő iskolákban, a 2023/2024-es tanévben kiemelkedő versenyeredményt …