Index / Hírek / Közel 800 millió forintba kerülne a baskói bekötőút felújítása

Közel 800 millió forintba kerülne a baskói bekötőút felújítása

Korábban már beszámoltunk a Sima és Baskó közötti út áldatlan állapotáról. Portálunk megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t azzal a kérdéssel, hogy mikor újítják fel a kritikus útszakaszt, az alábbi választ kaptuk.

„Társaságunk, mint az országos közutak kezelője folyamatosan ellenőrzi az általa kezelt utakat, így a baskói bekötőút állapota is ismert előttünk. Az út leromlott állagát a gyenge útalap, a pályaszerkezet teherbírásához képesti nagyobb igénybevétel és az elöregedett, több mint 30 éves makadám burkolat együttesen okozzák. Cégünk minden évben előre meghatározott állami költségvetési keretből látja el az alap útüzemeltetési és fenntartási feladatok a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ megbízásából. Ezen tevékenységbe a karbantartás és lokális javítás jellegű munkák tartoznak, felújítást nem mi végzünk, az azokra szánt források felett nem mi rendelkezünk, csupán javaslatot tehetünk. A téli időszak folyamán többször is végeztünk mart aszfalttal való profilkiegyenlítést a bekötőúton, az utóbbi 3 hónapban 150 tonna anyagot dolgoztunk be. A végleges megoldást az út teljeskörű felújítása jelentheti, melynek becsült költsége 750-800 millió Ft. Rendszeresen készítünk kimutatást a felújítandó útszakaszokról, melyben ezt az utat mindig szerepeltetjük, azonban a rendelkezésre álló pénzeszközök elosztására és folyósítására társaságunknak nincs befolyása. A tavaszi, nyári hónapokban – anyagi és emberi erőforrásainkhoz mérten – igyekszünk majd mind az úttest környezetének, mind az út burkolatának együttes javítására.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály”

Koncz Viktor
zemplentv.hu

Ajánljuk

Kötelező lesz felelősségbiztosítást kötni néhány e-rollerre

Az április 30-án kihirdetett rendelkezések szerint egyes mikromobilitási eszközökre, így néhány elektromos rollerre is kiterjed …