Index / Hírek / Karácsonyi ünnepség Kisrozvágyon

Karácsonyi ünnepség Kisrozvágyon

Az adventi időszakban Kisrozvágy lakosságának apraja nagyja együtt készült a közelgő ünnepre. A készülődésben részt vettek a képviselő testület tagjai, a közfoglalkoztatásban dolgozó férfiak és asszonyok, az Idősek klubja dolgozói, tagjai és a gyermekek is. A karácsonyt várva minden Adventi vasárnapon a falu lakói közösen gyújtották meg az adventi koszorún lévő gyertyákat, amelyet mindig egy kis ünnepség előzött meg. Elkészült a Betlehem, ajándék-és dísztárgyak készültek a karácsonyi vásárra (Nagyrozvágy, Cigánd), felállították és feldíszítették a falu karácsonyfáját.

Karácsonyi ünnepség Kisrozvágyon

 

A karácsonyi ünnepséget minden éven a karácsony előtti napokban tartják Kisrozvágyon. Idén december 22-én délután 16:30-kor vette kezdetét az ünnepség a falu karácsonyfájánál megtartott Fenyő ünnepséggel. A fenyőfát körbeállva egy köszöntőt hallgathatott meg a közönség majd közös énekléssel zárták a programot. Az éneklés alatt szaloncukorral kínálták a jelenlévőket. A rendezvény következő helyszíne a Művelődési ház volt, ahol a Bodroghalomból érkezett Halom Dalkör karácsonyi műsorát és Betlehemes játékát tekinthette meg a közönség. Az utolsó program a szeretet vendéglátás volt, ahol forró teával, forralt borral, bejglivel és mézeskaláccsal kínálták a megjelent vendégeket.

A rendezvényre nagyon sokan eljöttek, úgy is fogalmazhatnánk, hogy telt ház volt. Mindenki nagyon jól érezte magát, örültek az előadásnak. Sok gyermek most látott először Betlehemes játékot, ők csodálkozva nézték végig az előadást.

bodrogkoz.com

Ajánljuk

Bodnár Zsuzsanna nyerte a Sátoraljaújhely polgármesterének húsvéti fotópályázatát

Bodnár Zsuzsanna nyerte azt a fotópályázatot, melyet Sátoraljaújhely polgármestere hirdetett a húsvét előtt. A „Terülj, …