Index / Hírek / Illegális dohányfeldolgozót számoltak fel egy Sátoraljaújhely környéki településen

Illegális dohányfeldolgozót számoltak fel egy Sátoraljaújhely környéki településen

Illegális dohányfeldolgozó üzemet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Sátoraljaújhely környéki település egyik ingatlanján egy tonna szárított és csaknem száz kilogramm fogyasztási dohányt, valamint dohányaprító gépeket is lefoglaltak – jelentette be a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Miskolcon.

Az üzemet hétfőn találták meg, de még kedden is tartott a nagy mennyiségű dohány mérlegelése – mondta el Horváth Tivadar alezredes. Hozzátette, hogy a pénzügyőröknek azt tűnt fel, hogy friss autónyomok vezettek egy szántáson át egy látszólag elhagyatott házhoz. Bevilágítottak a ház ablakán, bent több tucat, dohánylevelet tartalmazó kartondoboz volt. Kiderült, hogy a szomszédos házban lakóé az ingatlan és az épületben illegális dohányfeldolgozó üzemel.


Video: NAV

Az igazgató tájékoztatása szerint egy tonna szárított dohányt és csaknem száz kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a pénzügyőrök. A lefoglalt dohány értéke meghaladja a 11 millió forintot – ismertette Horváth Tivadar. Hozzátette, az illegális feldolgozót a szomszédos házban élő házaspár 28 éves fia üzemeltette. Ellene költségvetési csalás és jövedékkel való visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt indított eljárást a NAV.

Az MTI kérdésére az alezredes azt mondta, a vizsgálat feladata kideríteni, honnan származott a nagy mennyiségű dohány, illetve mióta működött az illegális üzem.

MTI

Ajánljuk

XXI. alkalommal készültek vad-és halételek Széphalmon

XXI. alkalommal várták a csapatokat és érdeklődőket a Nemzetközi Vad- és Halételfőző versenyre Széphalomba. A …