Index / Hírek / Így segíthetünk Kárpátalján

Így segíthetünk Kárpátalján

Szociális katasztrófa fenyeget Kárpátalján. Drámai mértékű az árak és a közüzemi díjak emelkedése a háború sújtotta Ukrajnában. A bajt tetézi, hogy a magyar férfi lakosság egy része ideiglenesen elmenekült a katonai behívások elől.

A napokban párhuzamosan több akció is indult annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen a helyzet a szomszédunkban élő magyar közösségeknek. Ha tudunk és szeretnénk, több szervezeten keresztül is segíthetünk.

Az alábbi listát a valasz.hu állította össze.

Katolikus Karitász: a 1356-os adományvonalon keresztül hívásonként 500 forinttal lehet segíteni, van külön adományszámla is, annak száma és a részletek itt érthetők el.

Jezsuiták: a magyar jezsuiták bankszámlán és adományvonalon is gyűjtenek, a részletekről itt lehet olvasni.

Református Szeretetszolgálat: „Várjuk az anyagi felajánlásokat, mind online a www.jobbadni.hu oldalunkon keresztül, mind pedig átutalással a 10702019-85008898-51100005 számlaszámunkra!” – írják oldalukon.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a 1350-es adományvonalon 250 forinttal segíthet. Részletek itt.

Templomi gyűjtés: aki személyesen, a vasárnapi misén szeretne adni, március 15-én megteheti, mert a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése szerint aznap minden katolikus templomban a „kárpátaljai testvérek javára” gyűjtenek.

Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány: pénzadománnyal, bankszámlán keresztül várja a segítséget a ferencesek helyi missziója.


Család és Élet civil szervezet (Ukrajna):
a napokban több tucat helyen megjelent jajkiáltó levelet szerző Popovicsné Palojtay Márta szervezete. Velük ezeken az elérhetőségeken lehet felvenni a kapcsolatot.

Ajánljuk

Kötelező lesz felelősségbiztosítást kötni néhány e-rollerre

Az április 30-án kihirdetett rendelkezések szerint egyes mikromobilitási eszközökre, így néhány elektromos rollerre is kiterjed …