Index / Hírek / Idén is adható iskolakezdési támogatás

Idén is adható iskolakezdési támogatás

A köznevelésben részt vevő gyermekre, tanulóra tekintettel a munkáltató a munkavállalójának, a cégek személyesen közreműködő tagjának, béren kívüli juttatásként 2015-ben gyermekenként legfeljebb 31 500 forint értékű iskolakezdési támogatást adhat. A juttatásban a családi pótlékra jogosult szülő, gyám és a vele közös háztartásban élő házastárs részesülhet. Mindkét szülő kaphat támogatást még akkor is, ha ugyanannál a munkáltatónál dolgoznak.

Iskolakezdési támogatásnak a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására jogosító, kizárólag utalvány formájában adott juttatás minősül. Számlával történő utólagos elszámolásra nincs lehetőség.

A munkáltatónak 16 százalékos személyi jövedelemadót, és 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást kell fizetnie a béren kívüli juttatás értékének 1,19-szerese után. Ha a támogatás értéke meghaladja a 31 500 forintot, akkor a többlet után 27 százalékos egészségügyi hozzájárulás fizetendő. A magánszemélyt semmilyen adókötelezettség nem terheli.

Amennyiben a juttatás feltételeivel kapcsolatban további kérdése merülne fel, bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén (06-40/42-42-42) keresztül.

NAV

Ajánljuk

Sikeren szerepeltek a sátoraljaújhelyi diákok a Kis Alkotók Köre pályázatán

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium két tanulója Jestrebi Stella és Sütő …