Index / Hírek / Az élet legszebb dolga, ha valami jót tettél aznap

Az élet legszebb dolga, ha valami jót tettél aznap

Minden embernek más és más dolog fontos az életében, de ha már van kutyusa, figyeljünk az ő biztonságára, ha „véletlenül” mégis elveszítjük, keressük égre-földre, még az ÁLLATMENHELYen is.

Ezeken a telepeken azon dolgoznak az emberek, hogy valamennyire pótolják az állatoknak azt a fájdalmat, amit az emberek elkövettek ellenük, vagy a szeretett gazdi elvesztését.

Itt minden nap, minden kutyust megsimogatni, megnyugtatni napi 10 percnél több idő nincs, hiszen – csak a „tisztán tartás”, az etetés megoldása már boldogsággal tölti fel azon embereket, akik naponta teszik a dolgukat.

Sátoraljaújhelyben közel 140 kutya van a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány Kutyaotthonában. Hét közben 4 ember (valamennyi nő!), oldja meg télen-nyáron a CSUPASZ ÉG ALATT ezt a feladatot.

Önkéntesek – segítők száma hét közben alkalomadtán az egyetlen férfi a telepen, aki a kennelek biztonságát, apróbb javításokat, stb…. tartja szem előtt. Épp most a „téliesítést” végzi. Hétvégeken 2 fő (nő).

kutyus2

Negyedik hete mindennap segítőként részt veszek a munkájukban. Naponta közel,    7-10 kutyust viszek sétálni. E mellet segítek az étel előkészítésében… A kennelekből van, hogy ki sem jutnak hét közben, mert ők párosával vannak elhelyezve, és az kétemberes feladat. Egyesével onnan kutyákat kivinni nem szabad, annyira össze vannak szokva.

Korábban azt gondoltam, hogy ide nem szabad menni, mert itt „megtámadnak” majd a kutyák, mert új vagyok. NEM ÍGY VAN.

Annyi szeretetre-éhes kutyákra találtam. Alig várják jöttödet….!!!

Ezúton kérek minden jó szándékú embert, aki tud, segítsen: ha naponta, vagy hétvégeken 1 órát rá szán erre – nem bánja meg! Nem csak a zárt kondi teremben lehet a „feszültséget” levezetni. Álljunk fel a TV elől. LÉPJETEK KI A KOMFORT ZÓNÁTOKBÓL , GYERTEK A LEVEGŐRE, – A legjobb feszültségoldás egy-egy kutyával való sétálás. Itt a kutyussal szó nélkül lehet kommunikálni.

   Bátran kijelentem a legjobb feltöltődés a kutyával, csendben együtt lenni.

Kérlek, gondold át, és tarts ezekkel az emberekkel!

 Megjegyzés:

A legszebb a dologban, hogy örökbe fogadhattam egy kutyust, aki 5 évet élt a kennelben.

Jaskó Lászlóné

Ajánljuk

Egyre több kerékpáros és motoros vesz részt a közlekedésben

Egyre több kerékpáros és motoros vesz részt a közlekedésben, ezért arra hívja fel a figyelmet …