Index / Hírek / A téli szezonban is népszerű a Végardó Fürdő

A téli szezonban is népszerű a Végardó Fürdő

A sárospataki Végardó Fürdő adottságainak köszönhetően valamennyi szezonban képes fogadni a pihenni vagy éppen sportolni vágyókat. Mióta felkerült a fedés az úszómedencére, azóta is sokan látogatnak ide. Legbeszédesebb a decemberi hónap, mondja az ügyvezető, aki kiemelte, hogy több mint 5500-an látogattak el a fürdőbe.

5557 alkalommal látogatták meg a fürdőt december hónapban. Ebből 1803 éves bérletes vendég volt, sárospataki jeggyel 735-en, felnőtt jeggyel 496-an, 565-en gyermek/diák jeggyel jöttek hozzánk. Úszás oktatás 810 alkalommal történt, a vízilabdásoktól 471 fő jött, valamint a reggeli úszóbérletesek 49-en voltak – mondta Benkő Barnabás Zoltánné, a Pataqua Kft. ügyvezetője.

furdo_1
Végardó Fürdő

A sárospatakiak mellett továbbra is jellemző, hogy külföldi vendégek is szép számmal élvezik a termálvíz jótékony hatását és a fürdő adta lehetőségeket. A téli időszakban is elég sok – főleg szlovák – vendég fordul meg, általában hétvégente érkeznek többen.

A téli időszakban mindig a megszokott menetrend szerint folyik a vendéglátás a sátor alatt. Reggel 6-tól 8-ig jönnek a reggeli úszók. Összetételüket tekintve vegyes a korosztály. Leginkább a fürdő környékén élők azok, akik évről évre ugyanabban a létszámban járnak. Ezen kívül vannak sátoraljaújhelyi vendégeink is, akik reggeli úszáson is részt vesznek Az iskolakezdésre az intézmények megkezdik az úszás oktatást. A diákoknak 8 óra után kezdődnek az iskolai oktatások, majd délután a vízilabdáé és a gyógyúszásé a terep, este pedig visszatér az idősebb korosztály és ők veszik birtokba a medencéket – nyilatkozta a fürdő ügyvezetője.

Szép számmal vannak visszatérő vendégek is akik éves bérlettel rendelkeznek. Ők egész télen folyamatosan látogatják a fürdőt.

A termálfürdő 38 ˚C-os gyógyhatású vízével egész éven várja a hazai és külföldi vendégeit. A vizet két kút szolgáltatja, melyek hőfoka – a kútfejnél mérve – 47 ˚C. Jelentős a víz ásványianyag-tartalma: kalcium-, magnézium-, nátrium-szulfátos, hidrogén-karbonátos jellegű, fluoridos hévíz. Ízületi és érrendszeri megbetegedések utókezelésére javasolt, ezen kívül nőgyógyászati panaszok enyhítésére is alkalmas, sőt ivókúraként is alkalmazható.

a sarospatak.hu és a vegardofurdo.hu nyomán

 

Ajánljuk

Egyre több kerékpáros és motoros vesz részt a közlekedésben

Egyre több kerékpáros és motoros vesz részt a közlekedésben, ezért arra hívja fel a figyelmet …